Groningenrit

Van 20-06-2015 10:00 tot 21-06-2015 10:00
Geplaatst door Two Plugs
Categorieën: Toertochten
Hits: 1944

GRONINGENRIT 2015 – Een Langste Dag Toer!

 

Beste allemaal,

Met het stijgen van de temperatuur naar (eindelijk… ) zomerse waarden, stijgt ook het aantal deelnemers aan de toertochten van onze Transalp Club Nederland en dat is mooi!

De Groningenrit scoort traditioneel hoog, en voor 2015 was zelfs voorzien in een tweedaagse. Uit diverse reacties is echter gebleken, dat men liever de route in één dag rijdt. Waarschijnlijk ook, omdat de zondag voor veel vaders is ‘ingepland’ in verband met vaderdag. 

 

Ook zijn er te weinig reacties binnengekomen om het geplande bezoek aan de Meijerwerf (bekend van de enorme cruiseschepen) door te kunnen laten gaan en blijkt het kamperen bij het Biker Motel in eigen tent minder gewild dan voorzien. 

Daarom is in goed overleg, besloten om er een ééndaagse van te maken. De lengte van de route blijft gelijk – 250 kilometer – en eindigt in het rustieke, Drentse Zweeloo. Hier zijn diverse horecagelegenheden waar onder het genot van een hapje en een drankje nagemijmerd kan worden over deze mooie toer. Maar kan ook na 125 km (bij het Biker Motel waar we pauzeren) afgebroken worden, mocht je eerder naar huis moeten!

 

Omdat het toch de langste dag van het jaar is (OK, die valt eigenlijk een dag later… detail… ;) ) maken we er daarom maar Een Langste Dag Toer van!

Uiteraard blijft het overnachten op de camping van het Biker Motel in eigen tent – op eigen gelegenheid en initiatief te boeken – een mogelijkheid voor de liefhebbers. 

 

Website: http://www.bikerhotel-zur-schanze.de/

 

Het eerste deel van de route (tot aan het Biker Motel) vind ik zelf het mooiste. Dit is met inbegrip van het kleine veerbootje over de Eems, tussen Ditzum en Petkum. Je gaat zelfs met de motor de zeedijk doorrijden op een voormalig olieplatform. Je rijdt dus letterlijk, de Dollard in! Omdat het veerpontje een beperkte capaciteit heeft, en slechts één keer per vol uur de overtocht maakt, zal de komende week ook een *.gpx track op de website geplaatst worden met een omleiding via de Eemstunnel. De kosten van de overtocht bedragen € 1,- per persoon en € 2,- per motorfiets.

 

LET OP: Op dit veerpontje kan alleen CASH afgerekend worden en in Ditzum is GEEN pinautomaat! Neem dus, naast je paspoort en groene kaart (we gaan immers de grens over) óók cash geld mee. Ook bij het Bike Motel kan alleen CASH worden afgerekend. 

 

We starten bij onze clubdealer Mulders Motoren aan de Vrijheidsweg 19 in Veendam. Hier worden we ontvangen met koffie en iets lekkers er bij. Vergeet niet je inschrijfformulier mee te brengen en in te leveren! In verband met de aan ons aangeboden koffie, zou men bij Mulders graag willen weten hoeveel deelnemers verwacht kunnen worden. Niet vergeten om aan te melden dus (knopje bovenaan).

Website: www.muldersmotoren.nl 

 

Afvaart van Ditzum naar Petkum op zaterdag:

- Ieder vol uur (van 9:00 tot 17:00)

 

Website:

http://www.landkreis-leer.de/Leben-Lernen/Tourismus/F%C3%A4hre-Ditzum-Petkum

 

In de extra bijlage vind je een GPX file die als omleiding van de veerpont dient. Als je die omleiding gebruikt is dat is ca 30 km lang. 

 

 


Gaan

  • Gravatar Two Plugs
  • Gravatar jbm
  • Gravatar ivo sterken
  • Gravatar MalNealon
  • Gravatar Knalerwt
  • Gravatar Mariska

Activiteiten

Hallo Gast