Bevrijdingsrit

Van 05-05-2015 10:00 tot 05-05-2015 17:00
Categorieën: Toertochten
Hits: 1803

Op 7 mei 1945 tekende generaal Alfred Jodl in Reims de documenten voor onvoorwaardelijke overgave van alle Duitse strijdkrachten aan de westerse geallieerden. Dit staken van actieve operaties ging in op 8 mei 1945.

De volgende dag, kort voor middernacht, tekenden Duitse vertegenwoordigers onder aanvoering van generaal Wilhelm Keitel in Berlijn een gelijksoortig document, expliciet capitulerend aan de Sovjet strijdkrachten. Het duurde tot 9 mei 1945 lokale tijd in Moskou totdat de Duitse militaire overgave officieel een feit was.

 

Om dit te herdenken rijden we een tocht langs kleine (een herdenkingskruisje) en grote (Bailybrug Postel) monumenten. Neem je groene kaart mee want het grootste gedeelte van de route loopt door België.

Startpunt:

Daatjeshoeve 
Heugterbroekdijk 34
6031LE Nederweert

Verzamelen: 10:00u
Vertrek: 11:00u

 

Let op: 
Deelname aan de door TCN georganiseerde toertochten staat uitsluitend open voor TCN-leden en introducées. Deelname aan de toertochten mag alléén op een Clubmotor (Transalp, Africa Twin, Varedro, XLV750R, Dominator of Crosstourer). Alleen partners van TCN-leden zijn hierop uitgezonderd, mits vergezeld van hun partner M/V op een clubmotor. Ben je nieuw lid of rij je voor de eerste keer als TCN lid mee, geef dat dan altijd duidelijk aan bij de toeruitzetter.

Lees voor het rijden van een TCN rit altijd eerst de gedragsregels die wij hanteren. 


Gaan

  • Gravatar Martin Visser
  • Gravatar jomakra
  • Gravatar Sandor
  • Gravatar Michael Kuylaars

Activiteiten

Hallo Gast