Transalpclub Forum

Algemeen => Over mijn (nieuwe) motor, mijzelf en/of waarom ik lid ben geworden => Topic gestart door: motomint op 05 april 2018, 17:21

Titel: En nieuwe AT Rijder
Bericht door: motomint op 05 april 2018, 17:21
Hallo allemaal,

Ik zal mij ook even voorstellen, mijn naam is Erik, 30 alweer en heb afgelopen week een AT RD07 gekocht uit 1993. Ik had voorheen een R850GS die 110 punten was. Dat is deze AT nog niet en ik twijfel nog in hoeverre ik de motor ga aanpakken. Plan is in ieder geval de komende weken eerst alleen maar te rijden en vervolgens te bedenken wat ik ga doen. Zo is het frame en motorblok qua lakwerk niet super meer maar zou betekenen dat hij helemaal uit elkaar moet  :o

Ik ben wel redelijk handig maar het ontbreekt me vaak aan de ruimte, daar ga ik gauw wat aan doen (De AT slaapt in de woonkamer  ::)).

Eerst in ieder geval de meest voor de hand liggende dingen. Ik zal dit topic bijhouden met wat ik aan het doen ben, wie weet heeft iemand anders er nog wat aan  ;)
Titel: Re: En nieuwe AT Rijder
Bericht door: motomint op 05 april 2018, 17:27
Een eerste klus vond ik de carter bescherming, wat vind ik dat toch mooi wanneer deze glimt. Eerst met schuurpapier 80 om de meeste krassen en putjes eruit te krijgen, vervolgens in stappen naar 1200 om vervolgens e.a. te polijsten. Het blijft een beetje experimenteren, soms zit er namelijk een schuurkras in en moet je toch weer even terug. In de bijlage de tussenstand maar ik ga nog even door.
Titel: Re: En nieuwe AT Rijder
Bericht door: luwe op 05 april 2018, 18:06
welkom uit Twente
je zit hier goed voor zoon klusje  :)