Transalpclub Forum

Algemeen => Algemene discussie => Topic gestart door: Garfield op 11 februari 2019, 16:15

Titel: MAG ... ik even jullie aandacht
Bericht door: Garfield op 11 februari 2019, 16:15
Beste mensen,

Ik ben hier nog niet zo bekend en ik heb (helaas) nog geen TA, maar lees al wel een tijdje mee en ik ken ook enkelen van jullie persoonlijk.
Sinds enige maanden ben ik ook actief als vrijwilliger bij de MAG - de Motorrijders Actie Groep.

De MAG is een organisatie die zich sinds 1988 zeer actief inzet voor de belangen van alle (Nederlandse) motorrijders.

Wij doen dat aan de hand van drie thema's: Veiligheid, Vrijheid en Betaalbaarheid.

Ik denk dat de meeste van jullie wel weten dat wij met enig succes rechtszaken voeren tegen gemeentes die stukken dijkwegen (willen) afsluiten voor motorrijders.

Maar we doen nog véél meer dingen die wellicht niet zo bekend zijn.
Is jullie wel eens een wegsituatie opgevallen die niet zo veilig is voor motorrijders ?
Wij hebben daar een meldpunt voor en nemen daar actief actie op. Dat wil zeggen: we treden in contact met de verantwoordelijke overheid (provinciaal, gemeentelijk) en dringen net zo lang aan als nodig is om de situatie verholpen te krijgen. Op dit gebied werken we overigens ook aan preventie: we geven regelmatig voorlichting bij opleidingen voor de mensen die onze wegen ontwerpen. We zijn de enige organisatie in Nederland die dit doet.

Zo werken we ook aan het bestrijden van plannen om motorrijders ook te laten betalen voor filebestrijding (spitsheffing etc.) of de nog steeds sluimerende Europese plannen voor een APK voor motorfietsen.

En nog veel meer dingen die wellicht niet zo direct zichtbaar zijn maar wel heel noodzakelijk.

Daarbovenop hebben we tegenwoordig een prachtig magazine met hele leuke artikelen dat 6 keer per jaar verschijnt. Om jullie dit te laten zien, kunnen jullie via onderstaande link een PDF van 53 MB van ons laatste Mag-azine downloaden.

https://drive.google.com/file/d/1JNk4tBeMQ7WIC44pspt2-q13Bg1xmx3G/view?usp=sharing (https://drive.google.com/file/d/1JNk4tBeMQ7WIC44pspt2-q13Bg1xmx3G/view?usp=sharing)

Maar ... wij zijn een volledig onafhankelijke organisatie. We laten ons dus door niemand anders betalen dan onze leden, aangesloten clubs en adverteerders in ons magazine.

En dat is waar we jullie hulp echt voor nodig hebben.

Voor de prijs van ongeveer een tank benzine (33 euro per jaar) steun je de MAG met deze belangrijke zaken en krijg je 6 keer per jaar een leuk magazine thuis en korting op diverse zaken zoals bijvoorbeeld 10% korting bij Verkeerstraining Nederland.

Dus meld je alsjeblieft aan als lid en help ons om dit werk te kunnen blijven doen.

Om je nog meer te verleiden hebben we momenteel nog een paar leuke acties:

1. Als je je uiterlijk 16 februari aanmeldt als lid kun je op onze ALV op 2 maart 's middags met je motor gratis een bochtentraining op het circuit van Lelystad doen. De aankondiging daarvan heb ik als bijlage bij de post gevoegd.

2. Als je je op onze beursstand op de motorbeurs in Utrecht (Hal 12 stand D012) aanmeldt als nieuw lid loot je mee voor een set Ride-On bandensealant (twv. 47 Euro) waarvan wij er elke beursdag 4 verloten onder nieuwe leden.

3. We verloten tussen 18 februari en 15 april een gloednieuwe Shoei Neotec II helm onder alle leden die zich voor deze verloting aanmelden.

Kortom: voor de prijs van een tank benzine steun je een belangrijke organisatie en krijg je heel veel terug.

Zelf sta ik vrijdag en zondag op de beursstand, zie ik je daar ?

Titel: Re: MAG ... ik even jullie aandacht
Bericht door: varaderohuibje op 11 februari 2019, 22:43
Prima...

maar reacties hierop graag middels PB naar Garfield of bezoek de website

http://www.motorrijdersactiegroep.nl/cms/