Techniek > Honda Varadero

Afstellen varadero bij andere dempers

(1/20) > >>

Simonshavenaar:
Ik zit er over na te denken om een set andere uitlaatdempers te monteren, vind het standaard geluid van de varadero vrij tam.
Mijn voorkeur op dit moment gaat uit naar Leovince, dit ivm prijs en E-keur.

Heb hier op het forum al even de zoekfunctie gebruikt, en kwam een paar topics tegen over opnieuw afstellen, dit ivm te arm lopen onder 3000 rpm.
Is opnieuw afstellen altijd noodzakelijk, krijg je anders motorschade?
Is afstellen op een standaard varadero mogelijk, of moet je dan gelijk een powercommander hebben?
Kan iedere motorzaak dit afstellen, of kom je bij specialisten terecht?

Eventuele ervaringen of andere informatie over dit onderwerp is ook welkom, wil geen verrassingen achteraf.

Alvast bedankt

Two Plugs:
Gewoon de dempers van je keuze (laten) monteren (of nog veel leuker... zelf monteren bij Ad of bij Hans Schaap)
Op een zaterdag ff naar Mulders Motoren in Veendam voor run op de Dynojet voor 15,- en kijken of d'r zwakke plekken zijn in de motorloop
Afhankelijk daarvan... al of niet laten afstellen. Combi met een PC (Powercommander) en een open luchtfilter (K&N of BMC) werkte erg goed in combi met mijn Rino's op de vorige Dero.

Check ook die Rino Oval RVS uitlaten (verkrijgbaar via diezelfde Mulders). Inmiddels ook met EU keur, een stuk mooier (maar da's natuurlijk persoonlijke smaak) omdat ze niet worden ontsierd met een over de demper lopende beugel, mooi, diep geluid zonder dat het hinderlijk wordt (echt een 'ducati' roffel!), ontzettend degelijk en... een stuk vriendelijker qua prijs.

Simonshavenaar:


--- Citaat van: Two Plugs op 11 augustus 2013, 16:25 ---Check ook die Rino Oval RVS uitlaten (verkrijgbaar via diezelfde Mulders). Inmiddels ook met EU keur, een stuk mooier (maar da's natuurlijk persoonlijke smaak) omdat ze niet worden ontsierd met een over de demper lopende beugel, mooi, diep geluid zonder dat het hinderlijk wordt (echt een 'ducati' roffel!), ontzettend degelijk en... een stuk vriendelijker qua prijs.
--- Einde van citaat ---

Zijn dit jouw Rino uitlaten? (foto's uit topic van varadero international forum)
Op de foto zie ik geen db killers zitten, zitten die er wel bij (voor duitsland) of zijn dit dempers zonder db killers. (gaten zijn wel lekker groot zo, zal idd aardig geluid maken)

De leovince's bestel je momenteel rond de 420, wat kosten de Rino's ongeveer?--- Citaat van: Two Plugs op 11 augustus 2013, 16:25 ---Op een zaterdag ff naar Mulders Motoren in Veendam voor run op de Dynojet voor 15,- en kijken of d'r zwakke plekken zijn in de motorloop

--- Einde van citaat ---
Helaas ligt Veendam niet echt naast de deur, is voor mij toch een kleine 300km rijden
Maar er is dus wel een mogelijkheid om af te stellen zonder PC?

xrvtuur:
de 1 miljoen dollar vraag hierbij is natuurlijk....... heb je een Varadero met carburateurs of injectie? Bij een injectie Varadero heb je een powercommander nodig om af te stellen anders kun je niks doen. Bij carburateurs kun je met andere sproeiers en gasnaalden afstellen. Of het nodig is weet je pas na een run op een testbank. Over het algemeen is het met de gangbare uitlaten niet nodig, maar gaat je motor wel beter (zuiniger en krachtiger) lopen als je het wel doet.

Simonshavenaar:

--- Citaat van: xrvtuur op 11 augustus 2013, 18:27 ---de 1 miljoen dollar vraag hierbij is natuurlijk....... heb je een Varadero met carburateurs of injectie? Bij een injectie Varadero heb je een powercommander nodig om af te stellen anders kun je niks doen. Bij carburateurs kun je met andere sproeiers en gasnaalden afstellen. Of het nodig is weet je pas na een run op een testbank. Over het algemeen is het met de gangbare uitlaten niet nodig, maar gaat je motor wel beter (zuiniger en krachtiger) lopen als je het wel doet.

--- Einde van citaat ---

Heb een injectie uit 2005, rij al wel met een 02 eliminator, weet niet of dat nog uitmaakt.
Maar er valt aan een injectie dero dus niets af te stellen zonder powercommander.
Hoeveel nadeel heeft het monteren van de uitlaten zonder powercommander (veel vermogensverlies, motorschade) ?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie
Mobile View