Auteur Topic: Spelregels voor deelname aan TCN toertochten  (gelezen 3747 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline wiets

Spelregels voor deelname aan TCN toertochten
« Gepost op: 07 april 2009, 22:42 »
Beste Transalpclubbers!

Een nieuw clubseizoen betekent voor onze Transalpclub automatisch een nieuw toerseizoen! De Toercommissie heeft wederom een fantastisch toerprogramma voor jullie weten samen te stellen. Ondanks dat op dit moment reeds toertochten zijn verreden wil ik namens de toercommissie toch graag jullie aandacht vragen voor de volgende onderwerpen.

Nieuw?

Ben je nieuw als lid, of heb je nog nooit eerder een toertocht met ons meegereden? Neem dan altijd even contact op met de organiserende toercommissaris. Hij is degene waar je inschrijfformulier moet inleveren.
We rijden onze toertochten op GPS navigatie waarvan de bestanden 1 week voorafgaande aan de rit hier op het forum worden gepubliceerd.
Heb je geen GPS? Meldt dit dan voor aanvang van de toer bij de toercommissie. Je kunt dan altijd met iemand van het bestuur en-/of toercommissie meerijden.

Offroad?

De Transalpclub is natuurlijk een avontuurlijke motorclub en dat stralen onze clubmotoren ook uit. Toch zal het merendeel van de toertochten over gewone, verharde straten voeren. Tenzij… Anders vermeldt!
Hierbij kunnen we een onderscheid maken tussen een ‘allroad’ toer en een echte ‘offroad’ toer. Normaal gesproken biedt een ‘allroad’ toer een goede afwisseling van verharde, en goed rijbare off-road paden. En is prima te rijden op ‘normale’ banden, zoals de Michelin Anakee, Metzeler Tourance en Bridgestone Trailwing.
Heeft de toer een specifiek ‘Offroad’ karakter, dan kan er iets meer gevergd worden van de motor en de berijder / ster. Afhankelijk van de pistes waarover gereden wordt, kan het zelfs mogelijk zijn dat hiervoor speciale noppenbanden vereist zijn! Ook ervaring kan een rol spelen. Lees hierom altijd aandachtig de vooraankondiging in de toerkalender van de Transalper! Twijfel je, neem dan contact op met de organiserende Toercommissaris. Zijn contactgegevens – e-mail en telefoonnummer – staan altijd bij de vooraankondiging vermeld.


Groepstochten?

Tenzij anders vermeld, zijn de toertochten van de Transalpclub ALTIJD op individuele basis. Natuurlijk ben je als deelnemer vrij om samen met andere deelnemers te gaan rijden! Gezelligheid staat immers voorop. Maar, nog belangrijker dan de gezelligheid is de veiligheid. Vandaar dus nog een aantal tips:

- Rij je samen met andere deelnemers, rij dan ALTIJD baksteensgewijs.

- De snelheid in een groep wordt ALTIJD bepaald door degene met de minste motorrijervaring!

- Houd ALTIJD een onderlinge afstand met je voorganger aan (de z.g. 2 seconden regel)

- Haal in een groep NOOIT onderling in.

- Kijk altijd vooruit, rij NOOIT blindelings op je voorganger. Je bent zelf verantwoordelijk voor je rijgedrag!

- Bij all- en offroad routes: houd rekening met andere verkeersdeelnemers en publiek. Minder je gas als je wandelaars of fietsers moet inhalen (stof)

- Kom je ruiters tegen tijdens een toer, trek dan je koppeling in en laat de motor met ingetrokken koppeling de ruiters voorbij ‘rollen’. Pas dan langzaam je koppeling weer laten opkomen en langzaam accelereren.

- Ook al geef je een voorkeur aan een iets sportievere rijstijl: je bent niet alleen op de weg.

- Samen uit = Samen thuis!

- We rijden TOERTOCHTEN, géén WEDSTRIJDEN.

Als we met elkaar afspreken rekening te houden met het bovenstaande, moet ook het komende toerseizoen weer een doorslaand succes worden.

Tot slot willen we een oproep doen… erger je aan het rijgedrag van een mede- deelnemer(s), geef dit dan door aan de organiserende Toercommissaris of één van de aanwezige bestuursleden.

Het bestuur heeft zich voorgenomen, dat bij ieder toerevenement minimaal één bestuurslid aanwezig dient te zijn. Dus schroom niet, en stap er op af! Ook als je op- en/of aanmerkingen hebt, of misschien zelfs een nuttige tip! Misschien weet je zelf wel een leuke route die we in een komend toerseizoen kunnen gaan inplannen?

toercommissie@transalpclub.nl

Op naar een fantastisch nieuw toerseizoen!
« Laatst bewerkt op: 03 februari 2015, 21:32 door wiets »
Thiad Wietsma   (AT 750 '96, DR 500 '87, CB 650 '81 - Golf I cabrio '87, Golf IV Variant "06, Ford Capri '80 (nu nog als mos voorziening in tuin) en nog ergens een fiets)