Auteur Topic: Startprobleem TA 600  (gelezen 1356 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline S.Broekhuis

Startprobleem TA 600
« Gepost op: 19 augustus 2013, 20:01 »
Hallo,

Ik ben nieuwe op dit forum en heb sinds een week een Transalp xl 600 v 50th anniversary uit 2000 met 48000 km op de teller.

Als ik wil gaan rijden start de motor zonder enig probleem. Maar als ik onderweg ben en tot nu toe met de verlichting aan heb gereden en ik even stil sta. Wil de motor niet meer starten met de elektrische start lijkt of ik een lege accu heb. Aanduwen en de motor loopt weer. Als ik dat de lichten uitzet en een stukje rij en ik kom dan thuis dan start die wel weer.

Ik denk dat de accu niet meer best is ik heb de accu eruit gehaald en alle niveaus staan goed.
Ik heb gister na het rijde het aantal volt gemeten dit was 12.7 volt met contact uit.
Ik heb vandaag het aantal volt gemeten dit was nu 12.4 volt met contact uit.
Ook heb ik de accu er weer ingezet en het aantal volt gemeten tijdens het starten dit was ongeveer 10 volt.
Ik heb ook het aantal volt gemeten met ongeveer 5000 toeren dit was tussen de 13.8 en 14.2 volt.

Kan ik hier uit opmaken dat de accu kapot is?
En zo ja wat voor accu kan ik er het beste inzetten?

Alvast Bedankt.

Groeten,

Stephan

Offline johnnyz

Re: Startprobleem TA 600
« Reactie #1 Gepost op: 19 augustus 2013, 20:11 »
Je laadspanning is voldoende dus je dynamo werkt goed.
Ik denk dat je toe ben aan andere accu.

Offline len_tour

Re: Startprobleem TA 600
« Reactie #2 Gepost op: 19 augustus 2013, 21:52 »
+1 voor nieuwe accu.

Tip: zoek een accu winkel en ga niet naar een motorzaak, tenzij je iets speciaals wilt maar zelfs dan... Kan nogal wat geld schelen.

Gewoon de oude mee en dan komt het vast wel goed.

Je kan gaan voor dure gel accu's maar daar weet ik niks van ik ga tot nu toe voor de goedkoopste en dat gaat altijd goed. Voor offroad schijnt er lichter spul te zijn maar dat hangt van je eisen af.

Een goeie druppel-lader, speciaal voor motorfietsen is dan wel weer erg handig.
As `t net kin sa`t it moat, dan moat it mar sa`t it kin!

Offline Waffie

Re: Startprobleem TA 600
« Reactie #3 Gepost op: 20 augustus 2013, 00:28 »
doe verstandig en rij  langs H schaap in elburg ( dan krijg je de juiste diagnose er gratis bij)

IK WIL MIJN EX MOTORFIETS ALLEEN IN DE BESTE HANDEN ZIEN ;D
technical support TCN
www.msd-motorbandenservice.nl

Offline S.Broekhuis

Re: Startprobleem TA 600
« Reactie #4 Gepost op: 20 augustus 2013, 20:42 »
Ik ben even langs geweest bij de plaatselijke accu handelaar. Deze kan mij een standaard yuasa accu aanbieden voor 55 euro.

Of kan je beter iets meer uitgeven en voor een gel accu gaan?

Ik hoor graag jullie mening!

Offline Waffie

Re: Startprobleem TA 600
« Reactie #5 Gepost op: 20 augustus 2013, 23:13 »
een lood zuur accu vraag onderhoud  wat niet meer is dan te zorgen dat het vloeistof peil altijd tussen de min en max streep moet blijven (bijvullen met demi water)

een gel accu heeft geen onderhoud nodig in de zin zoals hier boven besproken

het is jouw keuze wat je als fijn beschouwd

de prijs is gangbaar
technical support TCN
www.msd-motorbandenservice.nl