Techniek > Honda Africa Twin

Benzinepomp modificatie en condensator

(1/2) > >>

Nahpets:
Is al veel over geschreven maar hoop toch slapende honden wakker te maken hier.

Ik had het voornemen mijn benzinepomp van een revisiesetje te voorzien en 'm te modificeren.  Voor de modificatie de site van hankeln.net gebruikt en ook een condensator geplaatst. Ook nog een tweedehands pompje op de kop getikt om hetzelfde mee te doen en op de plank te leggen (ofwel onder t zadel)
Zo gezegd, zo gedaan, alle onderdelen waren binnen.....

Hier mijn constateringen:
Eerst het revisiesetje geplaatst, de pomp ff aan 12V laten klapperen (dan gaat ie hard..!) en een duidelijke vonk was zichtbaar, maar niet bij elk contact volgens mij.   Toen de 1N4007 diode geplaatst en weer aan de voeding: forse reductie van de vonk, pakweg 80% minder.  Daarna een 0,1uF condensator (afgekeken van het duitse forum) er overheen gezet en aan de voeding: vonk werd weer fors minder maar was tot mijn verbazing niet helemaal weg!  Wel flink levensreddend bezig geweest denk ik, dus best tevreden.

Nu mijn 3 vragen:
1- Wie kan mij iets zeggen over de juiste waarde van de condensator ?
2- Ik lees hier op het forum dat vonken na modificatie helemaal weg zijn, zelfs met alleen de diode.  Klopt dat echt of is het ook meer een forse reductie?
3- Indien een dikkere condensator geplaatst wordt bestaat dan het risico van een te grote buffer waardoor de pomp te traag wordt met als resultaat fuel starvation?


Benieuwd naar jullie antwoorden!

EDxrv:
1 162434    Siliciumdiode 1N5408 1000V                  0,18  eur
500943    MKT-foliecondensator B32529 1,0µF           0,32  eur (copyright daan

2 Forse reductie (gelijk stroom schakelen geeft altijd vonk, vergelijk het met waterslag door kraan dicht gooien
3 Mij nee weet.

AT-Jelle:
Denk niet dat je zo heel snel bang hoeft te zijn voor het te traag maken van je pomp. De pomp slag wordt door de veer uitgevoerd, de spoel alleen voor de zuigslag. Deze zuigslag gaat behoorlijk snel. Bij normaal gebruik tikt het pompje heel rustig, en daarbij heb je nog een zekere buffer in je vlotterkamers.

Zou gewoon een grotere buffer proberen, zo te zien zijn er dus iig al 10x zo grote condensatoren gebruikt als dat jij nu had.

Nahpets:

--- Citaat van: AT-Jelle op 23 augustus 2013, 18:22 ---Denk niet dat je zo heel snel bang hoeft te zijn voor het te traag maken van je pomp. De pomp slag wordt door de veer uitgevoerd, de spoel alleen voor de zuigslag. Deze zuigslag gaat behoorlijk snel. Bij normaal gebruik tikt het pompje heel rustig, en daarbij heb je nog een zekere buffer in je vlotterkamers.

Zou gewoon een grotere buffer proberen, zo te zien zijn er dus iig al 10x zo grote condensatoren gebruikt als dat jij nu had.

--- Einde van citaat ---

Bedankt voor je bijdrage Jelle!
Ja inderdaad, kennelijk kwestie van proberen met die condensator, vandaar ook een beetje mijn vraag; wie heeft wat gebruikt omdat je her en der allerlei waarden leest.
Een condensator laden is een kwestie van milliseconden, dus echt bang hoef je niet te zijn denk ik.   Maar hoeveel pompacties heeft een pomp tijdens volgas....?
Na plaatsen van de gemodificeerde pomp ga ik een grotere condensator proberen en testen aan de voeding, als tenminste de afmetingen binnen de perken blijven......

Bram:

--- Citaat van: EDxrv op 22 augustus 2013, 22:36 ---1 162434    Siliciumdiode 1N5408 1000V                  0,18  eur
500943    MKT-foliecondensator B32529 1,0µF           0,32  eur (copyright daan

2 Forse reductie (gelijk stroom schakelen geeft altijd vonk, vergelijk het met waterslag door kraan dicht gooien
3 Mij nee weet.

--- Einde van citaat ---

Heb je toevallig een schema of voorbeeld hoe je de diode en condensator plaatst?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie
Mobile View