Techniek > Honda Transalp

Kleppen stellen Transalp 600

(1/4) > >>

stijnstijn:
Ik wil graag de kleppen stellen van mijn transalp, heb heel wat how to's gelezen en bekeken, ook het mooie boek van Haynes maar ik begrijp 1 ding niet.

Ze hebben het over inlaatkleppen en uitlaatkleppen.

Ik heb de boel nog niet open liggen, maar kan iemand mij vertellen hoe ik weet welke kleppen waarvan zijn?
Of is dat iets wat ik direct kan zien zodra ik bezig ben?


chaos:
als je niet weet wat inlaat en uitlaat kleppen zijn, lijkt het mij niet verstandig dat je zonder hulp hier aan gaat beginnen. een beetje verbrandingsmotor kennis lijkt mij toch wel nodig voordat je hier aan gaat beginnen.

stijnstijn:

--- Citaat van: chaos op 06 november 2013, 20:02 ---als je niet weet wat inlaat en uitlaat kleppen zijn, lijkt het mij niet verstandig dat je zonder hulp hier aan gaat beginnen. een beetje verbrandingsmotor kennis lijkt mij toch wel nodig voordat je hier aan gaat beginnen.

--- Einde van citaat ---

Nou ben wel technisch aangelegd en deins niet gauw ergens voor terug wat sleutelen betreft, maar wil graag gewoon zekerheid hebben, dat ik weet welke ik op welke speling moet zetten

xrvtuur:
ik ga mee met chaos, maar je moet ergens beginnen met sleutelen dus ezelsbruggetje: je uitlaatklep (1 bij jou alp) zit aan de uitlaat kant. en de inlaatkleppen (2 bij jou alp) zitten aan de inlaat kant (de carburateurs kant). Bij de alp zitten de inlaatkleppen dus aan de binnenkant van de V en de uitlaatkleppen aan de buitenkant van de V.

Succes en begrijp waar je mee bezig bent.

PimW:
De stelmogelijkheid voor de uitlaatklep zit onder een ronde dop, de inlaat onder een ovale dop.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie
Mobile View