Auteur Topic: Flatrate to the Quantum of the Seas! (Op een Varadero en een Diversion)  (gelezen 4291 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Two Plugs

Na de positieve en vooral ook leuke reacties op het online reisverslag met de 2 XLV's, een nieuw draadje over een leuke trip die we afgelopen zaterdag hebben gereden. En net als de 'XLV-tour', blijkt ook nu weer dat je géén honderden- of duizenden kilometers hoeft te rijden om een leuke rit te hebben.

Het beroemde Biker Hotel Holtgast was wederom een tussenstop; via een leuke toer van 200 km door de Duitse deelstaat Niedersachsen en het Nationale Park Niedersächsisches Wattenmeer, met als rode lijn de rivier 'Eems' waarbij we onze motoren zelfs ff hebben mogen uitlaten buiten de zeedijk op de kwelders van de Dollard. Dat Nederland (en Noord Duitsland...) vooral 'vlak' zijn, weten we. Maar dat dit voor een leuke rit zeker geen nadeel hoeft te zijn, of onaantrekkelijk, blijkt ook maar weer eens. Flatrate leek me daarom wel een leuke titel ;) Doel was het op één na grootste cruise schip ter Wereld, de Quantum of the Seas die vorige week het dok heeft verlaten. Enjoy!

De eerste stop, na ongeveer 50 km door het Oost Groningse landschap, is restaurant De Piekenier. Een plek met Transalp-Club geschiedenis, want 3 jaar terug eindigde de Groningenrit hier! De meeste bezoekers gaan naar Bourtange, terwijl Oudeschans eigenlijk wel net zo leuk is. Vooral kleinschaliger en veel minder toeristisch.

http://www.vesting-oudeschans.nl

Koffiestop bij het Piekenier Restaurant (http://www.piekenier.nl/ ), in 2011 uitgeroepen tot leukste restaurant van de provincie Groningen:


Het garnizoenskerkje en de pastorie


Het vestingmuseum, die een prijs heeft gewonen vanwege de architectuur


Huisjes in een voor oost Groningen typische architectuur
Two Plugs AKA Bernard
Look who's back ;)

Varadero International FB group
https://m.facebook.com/groups/1467408023517180

Offline Two Plugs

Flatrate to the Quantum of the Seas! (Op een Varadero en een Diversion)
« Reactie #1 Gepost op: 17 augustus 2014, 17:26 »
Na Oudeschans vervolgen we onze route richting Nieuweschans. De vestingwerken van Bourtange en Oudeschans zijn perfect gerestaureerd - eigenlijk reconstructies - die van Nieuweschans helaas niet. Nieuweschans is natuurlijk ook bekend vanwege het Kurcentrum en het bronnenbad.

Streetview


Happy People! Waar zouden we zijn zonder selfies?


Het kleine kerkje van Nieuweschans
Two Plugs AKA Bernard
Look who's back ;)

Varadero International FB group
https://m.facebook.com/groups/1467408023517180

Offline Two Plugs

Nieuweschans is het meest noord-oostelijk gelegen plaatsje in Nederland, direct aan de grens met Duitsland. We passeren de grens via de oude handelsroute en vervolgen onze weg door de Duitse Landschaftspolder en het dijkdorpje Ditzummerverlaat.
Na Ditzummerverlaat ff opletten... op een Y splitsing kun je (tpv een kroegje) links richting Dyksterhusen. Volg deze bochtige dijkweg tot je nog een keer linksaf kunt richting een platform in de Dollard waar ooit een boorplatform heeft gestaan. Je kunt nu met je motor tot op de kwelder rijden; in de zomer is dit een hotspot voor wind- en kite surfers. Als je geluk hebt, spot je hier zeehonden. Het platform biedt een mooi uitzicht over de Dollard en de Duits- Nederlandse Dollardkust.

Two Plugs AKA Bernard
Look who's back ;)

Varadero International FB group
https://m.facebook.com/groups/1467408023517180

Offline Two Plugs

Volg na het platform de dijkweg direct naar links richting Ditzum, een klein vissersdorpje direct aan de monding van de Eems. Hier willen we het kleine veerpontje nemen naar de overkant (Pengum). In het zomerseizoen vaart het veer ieder uur, en aangezien we nog ff moeten wachten eerst ff de inwendige mens versterken bij één van de vele visrestaurantjes.Tip... neem een 'Fishspiess', zalmfilet, ui, en bacon in een krokante laag!


De oude klassieke houten vissersboten worden nog steeds gebruikt voor de schol- en garnalenvisserij.
Two Plugs AKA Bernard
Look who's back ;)

Varadero International FB group
https://m.facebook.com/groups/1467408023517180

Offline Two Plugs

Op het veerpond(JE). Amper ruimte voor de fietsers en 2 motoren, en één auto ;)

Het Ems Sperrwerk ( Stormvloedkering ) is 15 jaar geleden 'officieel' gebouwd om het achterland tegen overstromingen te beschermen, maar iedereen weet dat de eigenlijke reden het opstuwen van de Eems is zodat de Meijerwerf (het doel van deze motortoer) haar idioot grote cruiseschepen op 50 km afstand van de zee kan blijven bouwen in plaats van de Eemshaven of Emden. Dat hierdoor de onderloop van de Eems een woestijn is geworden over een afstand van ruim 100 km, schijnt niets uit te maken...Aankomst in Pengum
Two Plugs AKA Bernard
Look who's back ;)

Varadero International FB group
https://m.facebook.com/groups/1467408023517180

Offline Two Plugs

Na 120km komen we aan op de tussenstop, het (inmiddels) beroemde Biker Hotel zur Schanze in Holtgast. Inmiddels is het 17:00 uur. Maar kijk eens naar die prijzen... daar wordt je vrolijk van. Omdat we s'avonds nog uitgebreid gaan BBQ'en, besluiten we het te laten bij twee flinke mokken (heerlijke) koffie en een stuk Käsetorte... Prijs? € 4,50...  ;D
Daar krijg je in Nederland alleen een smerige back Senseo voor met een stuk diepvries-groothandel appelgebak...  :P

http://www.bikerhotel-zur-schanze.de/

Two Plugs AKA Bernard
Look who's back ;)

Varadero International FB group
https://m.facebook.com/groups/1467408023517180

Offline Two Plugs

We verlaten het gastvrije bikerhotel (de nieuwe eigenaar heeft écht een fantastische prestatie geleverd door het complex helemaal te renoveren!) en vervolgen onze route langs twee zijrivieren van de Eems, de Jümme en de Leda, richting Papenburg waar de Landesgartenshow (zeg maar de Duitse Floriade) wordt gehouden en waar de Meijerwerf 's Werelds grootste cruiseschepen bouwt.

De Meijerwerf ligt op ruim 50 km vanaf de zee. Toen de werf in 1795 werd opgericht, had het natuurlijk niets te doen met de cruise industrie. Maar tegenwoording staat de Meijerwerf vooral bekend om de enorme cruiseschepen die hier worden gebouwd, waaronder o.a. de beroemde Disney schepen. Haar laatste product, de Quantum of the Seas, is nét vorige week uit het dok naar buiten gesleept. De afmetingen van dit op één na grootste cruiseschip ter Wereld is ronduit absurd als je het vergelijkt met de afmetingen van de smalle rivier waardoor het met grootst mogelijke voorzichtigheid richting de Dollard gesleept moet worden. Ruim 18 verdiepingen hoog, en ruimte voor bijna 4.200 passagiers (exclusief bemanning!) die kunnen dineren in één van de 18 restaurants.

Vakantie vieren op een drijvend appartementen gebouw... zal wel bedoelt zijn voor mensen die zichzelf niet kunnen vermaken... 

Het landschap mag dan vlak zijn, maar dat wil niet zeggen dat er geen uitdagende dijkweggetjes liggen!
Scheve toren van Pisa, EAT YOUR HART OUT. Deze middeleeuwse kerktoren in Neuburg staat veel schever!


In Amdorf steken we de Leda over via het smalste brugje van Duitsland. Zo smal, dat het verkeer met verkeerslichten geregeld moet worden. Deze brug heeft ooit de voorpagina van de Transalper gesierd tijdens de exclusieve TCN test van de (toen) nieuwe Transalp 700.


Ons einddoel voordat we weer terug naar huis rijden...


Zelfs met ruim 2m lengte voel je je een dwerg naast dit enorme schip... Wel indrukwekkend!


Two mighty ships ;)


Wederom een fantastische leuke dag gehad. En steeds meer leer ik het genot van de smartphone waarderen; juist dankzij die smartphone is het nu zo gemakkelijk om onderweg (best wel goede) foto's te maken en deze ook direct digitaal beschikbaar te stellen (via de automatische upload naar mijn dropbox).
Eigenlijk dit draadje dus ook ff inzetten om meer leden te stimuleren een leuk (foto) verslag te delen... En vergeet daarbij de redactie van ons mooie clubmagazine De Transalper niet... da's maar één muisklik verder!
Two Plugs AKA Bernard
Look who's back ;)

Varadero International FB group
https://m.facebook.com/groups/1467408023517180

Offline Bikkel

En weer in m'n achtertuin (17 km afstand), je krijgt er geen genoeg van (ik ook niet) wist je dat je kaarten kunt bestellen voor een zeer interessante en mooie rondleiding op en in (binnen) de Meijerwerft, ik kan het geïnteresseerden zeker aanraden als je er een dagje aan wilt besteden.
Het volgende schip ligt ook al weer op stapel.
NUNCAUT NUNQUAM
DÉ OPPRESSO LIBER
mobiel@cnf-computers.eu