Techniek > Techniek Algemeen

Project P(oedercoat)

(1/20) > >>

Mr Blue:
Zo effe een centraal topic maken voor kleine vraagjes die ik komende tijd nog heb. Ben flink gevorderd met het strippen van mijn AT en moet straks het frame voorbereiden zodat ie de oven in kan.

De vraag gaat over de houten plaatjes waarmee ik het balhoofd boven en onder afdek. Moet ik zorgen dat deze in het balhoofd verzinken? (rand wordt meegecoat) Of moet het plaatje er juist OP zodat de rand vrij van verf blijft?
 
Plaatjon  :o



Oldtimer:
Waar nu geen verf zit mag straks ook geen verf komen.
Maar zo te zien heeft het blok het harder nodig dan het frame.

Maar we volgen graag je vorderingen, dus blijf aub foto's plaatsen

dropken:
het balhoofdlager draait op de schalen van het lager in het balhoofd en niet op de rand van het balhoofd of frame dus zou ik het erin laten zinken en de rand van het balhoofd mee lakken maar wel zo dat de binnenzijden van het balhoofd lakvrij blijft dus zorg dat het wel precies past, lukt dat niet dan geheel afdekken voor het zeker weten. Daar ik mijn frames vaak zelf poedercoate in het verleden dekte ik ze nooit af maar blaasde met een luchtpistool het frame schoon van poederlak op die plekken en lakte de rand dan wel mee en had de lagerplekken lakvrij. maar leg dat een poedercoater die er niets van weet dat eens uit vanaf afstand dan is afdekken een zekere optie. Mooiste is een kleurlaag en een blanke laklaag eroverheen.

Brombeer:
Blue,

Ik heb je foto wat ge-edit  ;)

De 3 rondjes links waren bij mij doorgeroest. Rondje rechts, de alu ophangbracket blok, zijn vaak erg bloemkolig.


Kijk of je tussendoor, na stralen, even het frame mag controleren?

Verder, het is afhankelijk van hoe dik gecoat wordt. En, of je ook laat verzinken (metaliseren).

Maar, stop in iedere getapte draad in het frame een boutje of een stukkie draadeind. Ook de boring voor de achterbrug as, anders past die niet meer. De achterbrug gaat ook moeilijker passen door de poedercoat. Ze hebben vlgs mij zelf doppen voor dingen als balhoofd, maar dat kun je navragen. Ik zou het randje balhoofd mee laten coaten anders krijg je daar toch echt een roestig randje later.

Doe je dat allemaal niet, kun je alle draad opnieuw tappen en pasvlakken schoonmaken.

dropken:
vraag of ze een laklaag van tussen de 60 en 80 mu gaan zetten dat is precies genoeg voor een laag, dunner dan 60 mu is te weinig om echt dekkend te zijn en dikker dan 80 dan word het al snel sinaasappel effect en boven 100 - 120 mu is het echt moddervet gelakt en dan zijn het koekebakkers.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie
Mobile View