Techniek > Honda Transalp

Waterleiding probleem - loodgieter gezocht?

(1/4) > >>

Bochtenkoning:
Hallo mede-liefhebbers,

Ik ben (nog steeds) bezig met de bloktransplantatie van mijn Transalp uit '88. Ander blok zit er nu in, de onsteking is nu weer aangesloten en lijkt nu goed te zitten. Kom nu echter een ander probleem tegen; de waterleidingen.

Op het nieuwere blok zijn de aansluitingen voor de waterkoeling blijkbaar anders geworden. Op het oude blok komen er chroomkleurige leidingen uit de voet van de cylinder waarop de rubberen slangen werden aangeloten (zie foto hieronder).



Op het nieuwere blok zijn die leidingen verdwenen. De aansluitingen ervoor zijn er echter nog wel maar zijn volgens mij afgeblind:



Ik hen zo dus een aantal rubberen slangen over. De aansluitingen voor de waterslangen bovenin bij de kop (staande pijpjes) zijn bij het oude en nieuwere blok wel hetzelfde, dat pastte gewoon  1 op 1.

Maar ook de pomp is anders geworden. Was het eerst een pomp waar op beide aansluitingen een slang geschoven moest worden (zie bovenste foto) is dat met de nieuwe pomp anders. Het lijk alsof er een extra aansluiting op geschroefd moet worden waardoor de slang in de pomp geschoven moet worden.



Ik heb alle microfiches die ik kon vinden doorgespit maar kan nergens vinden wat erop hoort. Die microfiches beschrijven allemaal de situatie zoals met het oude zwarte blok.

Weet iemand wat ik op de pomp mis? Kan ik het deksel gewoon overzetten en zou dat dan passen? Heeft iemand een idee hoe het met de koelwaterleidingen zit aan de voet van de cylinders?  Misschien heeft iemand een completen rubber leidingset liggen voor een nieuwer type blok, dan wil ik die graag overnemen. Ik heb namelijk geen idee hoe ik die oude leidingset kan aanpassen.

Bij voorbaat dank!

len_tour:
De chromen pijpjes kun je gewoon overzetten. Bij de pomp moet je ff kijken of je de kap van de pomp kan overzetten (weet niet of dat kan maar dat zou ik proberen) misschien kom je bij het demonteren van de oude pomp op ideeen

Succes

Bochtenkoning:

--- Citaat van: len_tour op 07 april 2015, 19:21 ---De chromen pijpjes kun je gewoon overzetten. Bij de pomp moet je ff kijken of je de kap van de pomp kan overzetten (weet niet of dat kan maar dat zou ik proberen) misschien kom je bij het demonteren van de oude pomp op ideeen

Succes

--- Einde van citaat ---

Is dat alles wat ik zou moeten doen? Want het lijkt nu net of die aansluitingen bij de voet van de cylinder dichtgegoten zijn...

len_tour:
Dat lijkt me stug. Haal de oude maar eens los en kijk hoe dat er uitziet of giet er alvast wat koelvloeistof in en kijk of het wegloopt

Mirko:

Deze link had ik bewaard. Misschien heb je er wat aan.


http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=39170&page=504

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie
Mobile View