Techniek > Honda Transalp

Slag in wiel na poedercoaten

(1/3) > >>

PALMSTAD:
Goedemiddag allemaal!

Zoals het onderwerp doet vermoeden heb ik een slag in mijn voorwiel (Transalp 650) nadat ik mijn wielen heb laten coaten. De wielen zijn in 1x gecoat, met spaak en al. Dit schijnt het te hebben veroorzaakt. Nu zit ik alleen met de volgende vragen:

- gaat deze slag groter worden? Oftewel, moet het direct verholpen worden?

- Wat is volgens jullie de beste oplossing om deze slag eruit te krijgen? Er zijn namelijk niet veel bedrijven die spaakvelgen kunnen richten. (Haan Wheels etc. zijn bekend)

- Het richten van gecoate velgen schijnt sowieso lastig te zijn, omdat de spaken 'vast' zijn gezet. Kan zo 1,2,3 niet tweedehands wielen voor een 650 vinden onder de 150 euro... iemand ergens een website of is dit de prijs die er voor betaald wordt?

Alvast bedankt!



dropken:
je moet wielen nooit compleet poedercoaten die vervormen door de temperatuur in de moffeloven.
je kunt nu maar een ding doen en dat is de spaken eruit slijpen en nieuwe spaken erin laten zetten dan heb je kans dat de boel weer recht komt. altijd de naven en velgen apart laten coaten en naderhand opnieuw spaken of met natlak laten spuiten zonder dat er een moffeloven aan te pas komt dat zal wel goedgaan.
maar is minder slagvast als poedercoating.

downunder:
vaag dat een coater zo een wiel compleet gaat coaten. je zou verwachten dat ze daar tegen adviseren?

dropken:
tegenwoordig is het werk, Okee dan doen we dat, en de meeste coaters zijn geen motorrijders en hebben er de ballen verstand van. Of verdiepen zich niet in die problemen, meestal hebben ze autovelgen en die hebben dat probleem niet omdat er meestal geen spaken in zitten.

Mirko:

--- Citaat van: dropken op 03 juli 2015, 16:45 ---tegenwoordig is het werk, Okee dan doen we dat, en de meeste coaters zijn geen motorrijders en hebben er de ballen verstand van. Of verdiepen zich niet in die problemen, meestal hebben ze autovelgen en die hebben dat probleem niet omdat er meestal geen spaken in zitten.

--- Einde van citaat ---

Een poedercoater die velgen met spaken gaat poederen die spoort echt niet.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie
Mobile View