Algemeen > Algemene discussie

Fietsers.. wat moet je ermee...?

(1/2) > >>

Hotel 317:
Ik voel me dus even serieus voor paal gezet.

Een paar uur terug in centrum Amsterdam kreeg ik groen licht voor een stoplicht. Er reden toen twee fietsers die door rood reden, maar nog op tijd weg waren. Enkele meters achter hun reed een derde fietser op de andere rijbaan dermate langzaam dat ik haar op de middenberm maar stil wilde zetten.  Ik trek op maar zie dat ze glazig voor zich uit bleef kijken.  Efin, het dringt tot mij door dat zij niet beseft dat er zoiets is als ander verkeer, maar dan is het eigenlijk al te laat. Als ik voor d'r langs rijd, zie ik d'r ontwaken en voel ik d'r wiel tegen m'n achterbrug tikken. ik geef gas bij om door te rijden, zie d'r vallen, en bedenk me dat ik gewoon een misdrijf aan het begaan ben.

Afijn, in de ankers, over de trambaan keren en toen stond ik wederom voor het rode licht. Oogcontact gezocht met haar en d'r vrienden die blijkbaar ook niet echt wisten wat er gebeurd was. in Caesar gebarentaal gevraagt of het goed was - het was goed, en daar heb ik het bij gelaten.

Ik snap het nog steeds niet. Ik heb redelijk wat ervaring met aso fietsers in Amsterdam. Als ze d'r geluk aan het beproefen was had ik d'r waarschijnlijk zelfs aan de kant getrapt, maar zij was gewoon in sluimertoestand bezig d'r vrienden te volgen en had totaal geen ogen voor wat er om d'r heen gebeurde. Ze reed niet op een Mcbike ofzo. (toeristen heb ik nog wat medeogen mee).

Aaargh....  Nouja, ze mag blij zijn dat ik niet in een dikke BMW reed, anders was ze waarschijnlijk overl(r)eden in d'r slaap  ;D

Hoe zijn de fietsers in andere delen van Nederland? Is Amsterdam de enige waarbij sommige fietsers het recht van de zwakste zo erg uitbuiten? zebrapaden willen ze niet zien, ze gooien zichzelf op een ramkoers met jou om maar niet af te hoeven remmen, etc etc...  Verhalen hier!  \/

GS Allroad:
Racefietsers die in colonne rijden,die kijken helemaal nergens naar.Kom ze wel eens tegen op de Aalsmeerderdijk in verbinding met Aalsmeer.Kom ik aanrijden hou ik er al rekening mee dat ze mij niet zien(niet achterom kijken bij inhalen)Als de eerste een onverwachte beweging maakt dan volgt de rest als of ze allemaal honing aan hun reet hebben,ze maken dan een grote boog om de fietser die daar dan alleen en normaal rijdt.
Ook zie ik wel eens dat ze bij een stoplicht op de rijbaan naast een vrachtwagen gaan staan in plaats op het fietspad.Dan houd er altijd wel eentje de rechter spiegel van de vrachtwagen vast,gaat helemaal nergens over.

Groeten,Stephan

Piper:
Zondagmorgen door het Zuidoost Limburgse heuvelland. Hele zwermen die de complete weg nodig hebben. En geef je een "kort" signaal dat wordt God in alle kleuren aangeroepen. Och je blijft lachen.

Timy:
Racefietsers zijn hier, Gouda, ook een plaag. Ze racen rakelings langs me als ik op de dijk banjer met mijn hond (formaat kalf Husky). En dan nog boos kijken/schelden als mijn hond ze achterna wilt of wegspringt. Ze mogen blij zijn dat het beest(je) het alleen uit joligheid doet en niet uit agressie want dan misten er hen-en-der een aantal mannen de kuitspieren inmiddels.

Zelfde geldt voor de half blinde kinders die de stoplichten compleet negeren bij de uitrit van mijn wijk. Onlangs is nog zo'n koekenbakker op zijn scooter flink aangereden maar toch is en blijft het even wachten moeilijk.

aka genoeg frustratie en onbegrip mijnerzijds  ;D ;D

Lunatic:
Ik rij met grote regelmaat op een vrachtwagen. Als je dan "gewend" bent aan fietsers hoor je me als motorrijder absoluut niet meer klagen.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie
Mobile View