Algemeen > Over mijn (nieuwe) motor, mijzelf en/of waarom ik lid ben geworden

Nieuw op het forum (nu met Alp)

<< < (2/7) > >>

duikie:
Dankjewel ChristianG.

@Oldtimer, ik denk dat dat project(je) toch wel iets(vééééé) te veel van het goede is voor mijn (on)kennis en (on)kunde. Los van het feit dat ik de ruimte niet heb voor zo'n klus, anders zou ik er misschien nog wel aan beginnen. Dan is het gewoon een hele mooie leerweg. Alpje op markplaats kwam met onderhandelen goed uit(onder de €1000) en ik zou vanmorgen gaan kijken  en handgeld geven en papieren meenemen, plotseling wilde de verkoper 30% vooraf. Toen ik dat teveel vond wilde hij alles ineens verplaatsen naar morgenavond ??? ???. Ik heb toen afgehaakt, voelde niet goed. Ik heb geen dringende noodzaak en wacht rustig tot "mijn" motor zich aanmeld.

Raad en daad is altijd welkom, op dit moment ben ik veel aan het lezen over de verschillen tussen de modellen, tot deze week dacht ik dat het verschil dat er was tussen de 600, 650 en 700 modellen was. Ondertussen weet ik dat er ook in de 600 serie al verschillende varianten zijn.
Het wordt in ieder geval een 600, en ik denk dat de beste keus is 1997 en ouder.
Stapje voor stapje kom ik er wel.

ps. nickname komt van een vroegere hobby: sportduiken

Timy:
Ik heb die Alp al even zien staan op MP. Mijn mening: Veel te veel geld voor die fiets.
Blok is misschien gespoten en anders klopt het blok of het kuipwerk niet bij elkaar. De foto's spreken al in het nadeel vind ik. Niet eens moeite gedaan om hem goed te presenteren. Daarnaast is het ktk 1997 (1e toelating 2000), het blok waarschijnlijk een >89 en de voorvork uit de serie 94-96...
De kleurstelling is ook later lastig(er) door te verkopen omdat je NET een liefhebber van Marlboro moet hebben. Is niet dat het historisch correct is of zo, waarschijnlijk een verstokte kettingroker?  :P

Snel bij wegrennen vind ik op basis van wat ik lees/zie.

update:
optie?
http://link.marktplaats.nl/m1016980388

http://www.speurders.nl/overzicht/motoren-en-scooters/motoren-honda/honda-transalp-154511181.html?sr_ab=1&order_direction=asc&order_by=price&query=transalp (wel duurder maar foto's erg netjes..)

http://www.transalpclub.nl/forum/index.php?topic=13435.0

Miquel:
Hallo Duikie, welkom :)

Aanstaande Donderdeg 4 Februari is er weer een Stammtisch Oost meeting (STO)
Je mag hier gewoon aanschuiven en hier kun je ook veel info krijgen van (ex)transalprijders.

http://www.transalpclub.nl/forum/index.php?topic=2194.2670

Cafe de Tol (Grieks restaurant)
Stammtisch Oost in Duiven.
Rijksweg 19 vanaf 19.00 uur

duikie:
WAUW, de details, ik was nog niet verder gekomen dan, geen verkeerde kleur en afgaande op wat er geschreven stond leek de motor mij niet verwaarloosd. Er is in de afgelopen tijd toch wat werk aan verricht mbt onderhoud. De vraagprijs is tot ruim onder de 1000 gezakt. Gelijk wat vragen:
Wat betekend KTK 1997?
voorvork serie 94-96 is dat goed of niet goed?
Voor het blok moet ik dacht ik gelezen te hebben jonger dan 96 zijn ivm cdi?

Alvast bedankt voor het geduld.


Dit forum heeft tot nu toe voor mij de meeste info opgeleverd :)

duikie:
Timy, ik heb die advertenties bekeken en cor een pb'tje gestuurd. Die marktplaats link, waarom "voelt" die voor jou beter? Hij ziet er origeneel uit maar verder geeft de verkoper geen info. Ik zie wel staan dat het 25kW is(dus geknepen voor beginnersrijbewijs?) Die op speurders heeft een vraagprijs met vanaf bieden die voor mij te hoog is.
Bedankt voor het meedenken. :D :D

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie
Mobile View