Algemeen > Over mijn (nieuwe) motor, mijzelf en/of waarom ik lid ben geworden

Groeten uit Amsterdam

(1/7) > >>

Sopa:
Hallo Allemaal,

ik ben Tobias/ Sopa, 35 jaar en lees al een tijdje mee en gisteren heb ik mijn eerste motor aangeschaft, een TA 600 uit 93. Hij heeft een nieuw achterbandje en complete kettingset nodig, maar voorderest is ie in redelijke staat. Rijdt iig heel prettig! Fijner dan de Harley waar ik rijles op had.

Ik was al een tijd bezig met de oude honda viertakt brommers (ik heb een CD50), maar nu dus ook een grote jongen erbij. Spannend en erg leuk in ieder geval.

Ik begreep dat de SCOUT een lekker achterbandje is voor de alp, ik zal voornamelijk op de weg rijden in de stad en een grof profiel vind ik wel mooi en goed bij de motor passen. Ik begreep ook dat er onenigheid is over of het maat 120 of 130 moet zijn. Wie kan daar iets zinnigs over zeggen?

Zijn er sleutelende liefhebbers of specialisten in amsterdam of directe omgeving waar ik terecht kan voor zaken die ik zelf niet kan? En voor een beetje samen sleutel gezelligheid? Ik heb zelf een buurtwerkplaatsje opgericht in amsterdam nieuw west met een heftafeltje en houtje touwtje gereedschap dus ik weet hoeveel leuker het is om samen iets te repareren of op te knappen.
Met de transalp wil ik eigenlijk vooral eerst lekker rijden en niet eindeloos pielen.
De band wil ik eigenlijk online bestellen en ergens erop laten leggen. Iemand een tip waar dat in de buurt zou kunnen? Ketting kan dan misschien meteen ook wel gebeuren als t wiel er toch af ligt.

Een setje valbeugels en een origineelgereedschapskistje met inhoud moet er ook nog komen, dus als iemand wat heeft liggen hoor ik het graag. Ik ben niet zo rijk, dus het moet beetje bij beetje, maar goed, dat is ook leuk. Zo blijf je bezig:)

Ik houd t topic voor het transalp cafe in de gaten, dan zien jullie me daar zeker een keer verschijnen!

Floris:
dag Tobias,

Wat betreft een band kun je bij iedere motorzaak terecht. Maar er bestaat ook snelservice: met je motor ernaar toe en binnen een half uur weer op weg met een nieuwe band.

Ik kan je NH Motoren in Assendelft aanbevelen, dat is dicht in de buurt bij jou. Hij verkoopt banden (ook de Heidenau Scout) en monteert ze terwijl je erop wacht. Kettingsets doet hij ook, informeer eerst even naar de prijs.

NH Motoren is bereikbaar met de pont bij Spaarndam of anders via de A9 afslag 8.

Sopa:
hartelijk dank voor de eerste reactie, ik ga er naar kijken.

Waar kan ik een digitale manual/werkplaatshandboek scoren? Dan hoef ik jullie misschien minder lastig te vallen met domme vragen :)

Sopa:
de voorband is overigens een anakee michelin, valt dat een beetje te combineren met een scout?

Oldtimer:
Welkom Tobias en mooie alp heb je daar.
Je zult je zeker thuis gaan voelen op dit forum, want behalve leuke medealpers zul je ook alle technische zaken van je alp hier kunnen vinden.
Veel advies over allerlei zaken en uiteraard ook club activiteiten.
Voor handboek moet je even je emailadres via PM sturen.

Veel plezier in elk geval en mss tot ziens bij een van onze ritten/activiteiten.

Oldie

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie
Mobile View