Techniek > Honda Africa Twin

Kilometer teller doet het niet meer

(1/3) > >>

Dampkring:
Goedemorgen saam,

Het is alweer even geleden dat ik hier uberhaupt mijn licht op heb gedaan, maar heb nu wel weer een leuke vraag.

Vanochtend tijdens mijn ritje naar het werk hield mijn kilometer teller opeens mee op. Eingenlijk zo vanuit het niets.

Nu heb ik van de week mijn koplampen vervangen dus ik had een vermoeden dat ik weer tegen de draad was aangekomen en dat ie er daardoor uit zou zijn gevallen, maar het lijkt erop dat deze nog steeds vast zit. Straks nog een keer controleren als het wat lichter is.

Als die vast zit, moet ik dan denken aan een gebroken kabel?

Het is niet echt heel vervelend, maar het is wel prettig om te weten hoe hard ik eigenlijk precies rijdt.

Of zouden er nog andere oorzaken kunnen zijn?

Thanks.

Dampkring aka Leon.

voorstad:
Ik vermoed dat het kunststof wormwiel bij het wiel nu mooi afgesleten rond is. Door ergens een te hoge weerstand in de kabel.

Nieuw wormwiel kopen En direct kilometerteller kabel meevervangen. Die kabel kost nog geen tien euro. Het had mij een kapot nieuw wormwiel bespaard  :-\

Dampkring:
Net even de kabel onder de teller unit los gehaald. Kan het draaiende gedeelte netjes omhoog trekken dus die kabel lijkt mij gebroken.

Maar zal het wormwiel ook wel nakijken, want het zou zonde zijn om de kabel te vervangen en dan nog geen resultaat te hebben.

Thanks.

downunder:
In mijn herinnering hoort dat zo dat de binnenkabel uit te trekken is en die gaat niet zomaar stuk. Zoals hier eerder gezegd is de kans groot dat het wormwieltje stuk is gelopen in het huisje. Vervangen en het huisje heel goed schoonmaken is de oplossing.

Brombeer:

Aanvullend:

Als je de binnenkabel er een halve centimeter uit trekt, zit die nog steeds in de teller. Als je hem tussen je vinger snel ronddraait zie je de naald steeds even opspringen ten teken dat dat deel het nog goed doet (of niet). Je voelt dan gelijk of er weerstand zit op de binnenkabel.

Of, de binnenkabel kun je er ongestraft helemaal uit trekken. Aan de onderkant zit dat vorkje, aan de bovenkant is het einde vierkant.


Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie
Mobile View