Techniek > GPS navigatie

Zümo bestanden voor de allroadrit van het NTT.

(1/3) > >>

RuuJan:
Het is wat met de Zümo. Ik heb afgelopen week heel wat zitten tobben. Ik heb voor het voorrijden mijn route op de GPS ook gecontroleerd. Ik reed hem perfect na zonder enig probleem. Ik weet dus dat de route goed is.
Na het rijden heb ik er nog wel wat aan moeten verspijkeren, omdat er een aantal stukken niet legaal zijn.
Enthousiast als ik ben heb ik meteen mijnj kaartmateriaal bijgewerkt met de nieuwe updatefunctie naar CN 2010.
En toen ging het mis. Mijn route was niet meer te importeren zonder dat er problemen ontstonden. Je merkt dat als je de route importeertin Zümo, vervolgens activeert en dan weer een export doet naar mapsource.
Het lock-to-road principe van de Zümo laat zich niet uitschakelen en verstiert de zsaaak grondig.
Maar als ik mijn route nog eens naklik in mapsource, dan heb ik dus een nieuwe directe route, zoals ik de vorige ook altijd maakte in CN9 en vroeger ook al met de Quest deed.Als ik deze laad op de Zümo en weer terughaal in MS is hi8j exact gelijk aan wat ik erin gestopt hebt.

De volgende route werkt dus bij de Zümo als je hetzelfde kaartmateriaal hebt als ik. Overigens, en dat is heel gek, maakt het niet uit welke kaarten tijdens de import geactiveerd zijn in de Zümo, als er maar CN v10 opzit lijkt het voldoende te zijn.

RuuJan:
De grote vraag is natuurlijk of dit ook werkt als je ouder kaartmateriaal hebt. Hiervoor zal iemand de route moeten laden op een Zümo met CN v9 en dan de export vergelijken met de originele track.

Als dat niet werkt dan is hier de route zoals ik hem zelf gebruikt heb in versie 9



Die heb ik verwijderd. De uitleg staat in een van de volgende postings.

Bill:
Mannen wat een verwarring alom :'(
Het wordt er allemaal niet duidelijker op.
De "Herman methode" was in eerste instantie toch bedacht door Herman voor de TomTom rijders ???
Helaas bleek ook Garmin dus een steek te hebben laten vallen met de Zümo >:(
Conclussie is dus eigenlijk dat de Zümo en de TomTom NIET geschikt zijn om Allroad routes te navigeren zonder kunstgrepen toe te passen.

RuuJan:
Danny, dat is wel heel vreemd. Mijn Zümo pakt het stukje daar bij kanaal foutloos en deed dat ook toen ik versie 9 had. Ik heb trouwens ook nog de Topo kaart in het toestel staan (maar niet geaktiveerd). Dat zou een verschil kunnen zijn. Ik zal dat eens testen.


--- Citaat ---Helaas bleek ook Garmin dus een steek te hebben laten vallen met de Zümo >:(

--- Einde van citaat ---

En dan zeg je het nog netjes.

RuuJan:
Net de Topo kaart verwijderd. Alle oude routes, temp en current.gpx verwijderd, losgekoppeld van de pc, weer aangesloten op de pc en daarna de route opnieuw verstuurd naar het apparaat.
Het resultaat zie je hieronder. De route is na import 73 km (dat klopt, hij is in tweeen gehakt met een klein stukje overlapping). Het stukje dat bij Danny misgaat zie je in het tweede plaatje. Ik mag gewoon over de brug en hoef niet door het kanaal ;D ;D.

Mijn instellingen op dit moment:

kaart CN 2010.10, actief.
Route voorkeur Off Road.
Recalculation Mode Uit.

De import gebeurt in een seconde of drie, er wordt dus ook echt niets herberekend tijdens de import.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie
Mobile View