Techniek > Honda Africa Twin

nieuwe AT beter?

(1/4) > >>

woutermtb:
Hallo,

Een "gevaarlijke" vraag: is de nieuwe AT beter op alle vlakken dan de oude, of zijn er ook al tekortkoming opgevallen. En ja, ik besef dat de lange termijn betrouwbaarheid nog niet beoordeeld kan worden...
(ik heb een AT  van 97, ben van alles tevreden, behalve de kracht vanaf 80km-u ....., is dat een reden voor de nieuwe?? )

Bedankt,

Wouter

Hotel 317:
De AT is beter op ongelovelijk veel punten, maar niet op alle punten.

ABS,tractiecontrole, DCT (en dat rijd toch best lekker!), Vijfendertig PK erbij, de instelbare voorvork is "terug", radiale remmerij en een dikke USD voorvork. hij heeft een normale aanduiding voor de resterende benzine (was bij de RD07 niet, die kreeg gezeik met de brandstofpomp). Zuiniger, zadelhoogte instelbaar, geluid is beter "ontwikkeld" dan de oude.

Nadelen? Ik kan er een paar opnoemen.
-Boordgereedschap is karig, kun je zelf uitbreiden.
-verlichting is niet servicable: kapotte lamp is in ieder geval een flinke kostenpost (€600 materiaal in geval van de koplamp).Koplamp kun je redundant uitvoeren om panne uit te sluiten. Misschien komt er ooit een H4 ombouw?
Helmhouder is erg basic. Hoe vaak gebruiken we die?

En nog een aantal dingen die ik niet weet. Vooralsnog kan ik geen goede reden geven om hem te laten staan. Zeker gezien de enorme schoenen die Honda moest vullen is de nieuwe twin erg compleet.

xrvtuur:
Die USD voorvork is eigenlijk een nadeel voor een echte adventure bike,  als de kering lekt raakt loopt je olie er zo uit. Bij een normale vork kun je dan nog een tijd doorrijden.

Hotel 317:
Dat kun je ervaren als een nadeel, ja. Ook het schroom zo open en bloot wordt ik wat nerveus van. Maar balgen anno 2017 is gewoon not-done. Net als tuimelaars. het is ook makkelijker om op deze manier vuil en water te lozen, dat wordt er immers veel makkelijker afgeschoven. Ik kon de keerringen van mn VFR na twee jaartjes weer schoon maken omdat er vuil in zat!

woutermtb:
Hmm, ik ga toch mijn oude bike nog weer volledig in orde zetten en nog wat afwachten...
Tja, power, die mis ik, maar aan de andere kant na een vacuum benzinepomp eigenlijk nooit iets fout gehad en mits het doen van eens een topbuurt, (misschien) toch maar verder kachelen.
Aan de andere kant, de oude AT levert nog wat centen op in verkoop en de opleg naar een verse okkazie 1j oude AT is ook te overleven...

Aaha, keuzes...

Bedankt,
Wouter

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie
Mobile View