Algemeen > Over mijn (nieuwe) motor, mijzelf en/of waarom ik lid ben geworden

Even voorstellen nieuwe AT 2016 rijder uit Alkmaar

(1/4) > >>

bassertoon:
Hallo allemaal,

Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Toon, 58 jaar jong en ik woon samen met mijn vriendin in Alkmaar, geen kinderen en heb op 2 december j.l. een Africa Twin 2016 gekocht. Ik kon geen apart Africa Twin forum vinden in Nederland dus heb hier al een tijdje meegelezen voor eventuele problemen met het 1e bouwjaar maar dat zit zo te zien wel snor. Verder lijkt het mij wel een gezellig forum waar niet te veel gescholden en geruzied wordt wat je nog wel eens ziet.

Ik rijd pas 4 jaar all-road, tot nu toe op een BMW F800GS die best goed beviel maar ik raakte er een beetje op uitgekeken, vooral het niet spectaculaire motorblok en slechte voorvering. Verder een stevige allrounder en in de praktijk erg omval bestendig gebleken ;)
 
Had in 2016 een proefrit gemaakt op een KTM 1050 en de V-Twin trillingen bij lage toeren en het geluid bevielen mij zeer goed. Maar geen 21Ē voorwiel mogelijk en inruil BMW was wel erg zuinig. Toen kwam dit jaar een motorvakantie naar Marokko in zicht, heb toen besloten om de BMW nog even te houden. Het leek mij niet slim deze voor mij nieuwe onderneming op een net gekochte onbekende motor te doen. (Watje)

Het bleef echter kriebelen (trillingen van het BMW blok :o) dus na veel internetten 2 occasions gevonden met weinig kmís voor een redelijke prijs in de buurt. Na eerst bij Motoport een rode bekeken te hebben waar een nieuwe Tri-Color naast stond besloten dat het een witte moest worden. De 2e op de lijst was een witte dus toen daar naar toe op de motor bij 3 gr. Celcius.

De witte was prachtig, RVS spaken, Remus Okami zonder dB-killer en Oxford handvatverwarming van de vorige eigenaar maar helaas nagelnieuwe (soort van) wegbanden. Heb toen een frisse proefrit gemaakt en de banden ingereden voor de dealer. Doordat je net van je eigen motor komt merk je meteen dat de windbescherming op de AT een stuk beter is dan de 800GS en verder dezelfde aangename trilling als de KTM V-Twin. Alles zit bij Honda op de juiste plek alsof je er al jaren op rondrijdt. Behalve de richtingaanwijzerschakelaar dussss  :(heb al heel wat getoeterd voor een afslag.

Toen toch maar duidelijk geweest en gezegd dat die banden niet mijn ding waren en dat ik Heidenauís wilde (die kende ik van de BMW) en een dB-killer en dat ik benieuwd was naar een bod op de Beemer met ondertussen 80.000 km. Nieuwe Heidenauís eronder was OK, bod op de BMW was 1000 euro meer dan ik zelf op gerekend had, dus: Verkocht!

Is nog een heel verhaal geworden maar zo gaat dat soms. Ik hoop hier nog een en ander te delen en te vinden. Als er mensen zijn die af en toe eens een leuke allroadrit willen uitzetten of meerijden hou ik me altijd aanbevolen. Ik rijd som ook alleen allroad van de GPS bijv.  Sjokotoer en Maisrit van oudere jaargangen, maar dat gaat dan toch wel voorzichtig i.v.m. terugkomen in de bewoonde wereld voor het geval je niet zelf verder kan en bovendien niet altijd weet waar je precies bent. Van mij mag het weer snel lente worden. Maar op een droge koude dag zonder zout op de weg wordt er wel af en toe gereden! Rijdt echt wel lekker dat ding.

luwe:
welkom uit Twente
denk dat je hier wel goed zit met de brommer
welkom en veilige kilometers  ;) :)

wimj:
Dag Toon,

jij hebt dus nu mijn droommotor, gefeliciteerd! Jouw soort rijden lijkt op de mijne: Marokko, onverhard rijden. Wellicht komt er nog eens een gezamelijke rit? Ik woon in Zuid Scharwoude dus we zijn min of meer buren...

Veel plezier met de AT.

Wim

The Headless Horseman:
Welkom hier Toon  :)

ddw:
Welkom hier, voor aankomend jaar is er wel wat allroad te rijden met de club, dus dan zien we je daar vast een keer verschijnen

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie
Mobile View