Techniek > Honda Africa Twin

Remklauw achter, plug/pin komt niet los

(1/3) > >>

Mama Africa:
Hi,

- Honda Africa Twin RD07a 1997 -

Mijn remblokken zijn op en ik wil deze graag vervangen maar ik loop tegen een probleem aan. De plug die in de pin zit waaraan de remblokken hangen zit muurvast. Ben nu helaas ook twee keer uitgeschoten (zoals te zien is op de foto, frustraties   >:(). Tevens lijkt de pin op het blote oog iets verbogen te zijn.

Het toepassen van vet en WD40 heeft niet geholpen. Zelfs met elektrisch aangedreven gereedschap kwam er geen beweging in. Heeft iemand nog andere tips/ervaringen hiermee?

Vooralsnog is mijn conclusie om de hele klauw te vervangen maar ik kan nauwelijks vinden waar je die kan kopen en welke ik dan moet hebben?

Bij voorbaat dank!

Mama Africa

jeroen emke:
slagschroevendraaier

TransAlpGhost:
Met een hamer op de schroevendraaier meppen terwijl je spanning zet en houdt op de draairichting. Soms kun je eerst een tikje vaster en daarna opeens wel los.
Meestal "breekt" hij dan wel los

Oldtimer:
Het buitenste deel is maar een dopje.is nog geen halve centimeter dik
 De pen zelf zie je pas als het dopje eruit is en heeft inbus.

Met een schroevendraaier tegen de klok in meppen, dan komt hij gegarandeerd los. Dopje is gewoon los verkrijgbaar, net als de pen waarmee de blokken vast zitten.
En voor alleen een kromme pen zou ik de klauw niet vervangen

Brombeer:

Lurp.

Zo noemen we dat tegenwoordig. Dat dopje is lurp gedraaid.

Allemaal zinvolle opmerkingen hierboven, alleen zou ik, gezien de constructie, "meppen" vervangen door "tikken met een kunststof hamer".


Is een goeie bekende hoor, deze. Ligt niet aan jou  ;)

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie
Mobile View