Techniek > Honda Africa Twin

Velgen verven?

(1/3) > >>

Mama Africa:
Hi,

Tot in hoeverre is het verstandig om de velgen van mijn AT te verven met Hammerite metaallak?

--> https://www.gamma.nl/assortiment/hammerite-metaallak-zwart-zijdeglans-750-ml/p/B110112

Bij voorbaat dank!

PimW:
Onduidelijke vraagstelling ???

Wat wil je bereiken?

Mama Africa:

--- Citaat van: PimW op 11 april 2018, 13:22 ---Onduidelijke vraagstelling ???

Wat wil je bereiken?

--- Einde van citaat ---

Ik wil graag zwarte velgen! Ik ben benieuwd of het verven van de velgen (tov bijv. poedercoaten) problemen zal veroorzaken.

Zal de verf afbladderen?
Heeft het een negatief effect op de functie van spaken?

PimW:
Poedercoaten is vele malen duurzamer, maar kost een bak meer geld. Voor het poedercoaten moeten de velgen gedemonteerd worden en je zult rekening moeten houden met de toename van het oppervlak rond de spaaknippels.

Als je de velg niet demonteerd en de velg word afgebakken dan kan de boel krom trekken. Daarnaast staan de spaken vervolgens vast wat op den duur de coating zal breken.
Als je de spaken meelakt en je moet je spaken weer eens spannen dan zul je de lak ook beschadigen maar dat kun je dan makkelijk zelf bijwerken natuurlijk.

Ik heb wel eens een paar velgen een zwarte baan gegeven en daarvoor alle spaken afgeplakt (veel werk). Heeft lang goed gehouden maar uiteindelijk breken er langs de overgang gelakt naar blank stukjes lak weg.

Mama Africa:
Ik was van plan om de velg alsmede de spaken te verven, zonder deze uit elkaar te halen (uiteraard het wiel wel even van de motor afhalen en de schijfrem etc aan de kant leggen).

Uit jouw reactie maak ik op dat ik dan dus een prima resultaat krijg voor een lage prijs en mocht er over tijd iets afbladderen is het een kwestie van een extra likje verf en klaar is kees... Dit klinkt goed :)

Alvast bedankt voor het reageren!

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie
Mobile View