Auteur Topic: Nieuw draadje trekken?  (gelezen 1272 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline nemo

Nieuw draadje trekken?
« Gepost op: 03 juni 2018, 21:35 »
Hallo allemaal, ik heb een vraagje. Ik heb een breuk in de kabel die van de voorrem naar het achterlicht gaat waardoor bij het in knijpen van de voorrem het achterlicht niet gaat branden. Kun je gewoon een nieuw draadje trekken of moet je meer vervangen? Alvast bedankt

Offline robgoesdakar

Re: Nieuw draadje trekken?
« Reactie #1 Gepost op: 03 juni 2018, 21:50 »
Zeker dat het een kabelbreuk is, en niet de Remlicht schakelaar ?
In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk. In de praktijk wel.



Meer dan alleen banden ;)

Offline TransAlpGhost

Re: Nieuw draadje trekken?
« Reactie #2 Gepost op: 04 juni 2018, 13:28 »
Weet je idd zeker dat het de kabel is.
Test eerst de schakelaar eens. Die gaan best wel eens kapot. En werkt het remlicht wel met het voet pedaal?

Kabel is wel direct het meeste werk.

Schakelaar kan je makkelijk omzeilen door de stekkertjes los te maken en tegen elkaar aan te duwen
Xl650v, hyperpro veren, fehling valbeugel, tomtom rider(5), MRA X screen geboord door de ruit, Honda kofferset, ortlieb rack pack 31 en 43 liter, Louis large gepack rack op topkoffer

Offline Johnvl

Re: Nieuw draadje trekken?
« Reactie #3 Gepost op: 04 juni 2018, 19:04 »
Kijk eerst maar of de schakelaar goed is afgesteld. Die kun je haast handmatig afstellen (AT650). In Duiven zit een top specialist mss wil/kan die je verder helpen, anders kom een bakkie doen via de ginkelse heide...  8)
« Laatst bewerkt op: 04 juni 2018, 19:09 door Johnvl »
JohnvL

Offline nemo

Re: Nieuw draadje trekken?
« Reactie #4 Gepost op: 04 juni 2018, 19:22 »
Het is jammergenoeg niet de schakelaar(die kun je makkelijk met een schroefje los draaien en vervangen op de ta 600) ik heb met een los stuk draad contact gemaak en dan werkt de achterlamp prima, via het voetpedaal ook geen probleem. Dat wordt dus echt een nieuw draadje trekken maar om het netjes te doen zou ik dan de killswitch moeten vervangen of is er nog een makelijkere manier?

Offline PimW

Re: Nieuw draadje trekken?
« Reactie #5 Gepost op: 04 juni 2018, 20:00 »
Tussen waar en waar heb je het contact overbrugd? Opzich kun je ook in de killswitch kabels wel vervangen maar is niet echt gemakkelijk en je moet heel goed opletten dat ze goed lopen.

Beste is even vaststellen waar de breuk precies zit.

Offline nemo

Re: Nieuw draadje trekken?
« Reactie #6 Gepost op: 04 juni 2018, 20:22 »
Ik heb vanaf de schakelaar die onder de voorremhendel zit een overbrugging gemaakt naar de plek onder het zadel waar het draadje van de voorrem en achterrem bij elkaar komen. Tsja toch maar even gaan zoeken waar die breuk zit. Iig hartelijk dank voor het mee denken en ik laat het nog weten als het me gelukt is.

Offline PimW

Re: Nieuw draadje trekken?
« Reactie #7 Gepost op: 04 juni 2018, 20:54 »
Zou de stekker van de knoppenkast even opzoeken en daar meten, kan zijn dat de kabel in de knoppenkast gebroken is of naar de stekker toe. Lijkt dan wel of het enkel het stuk na de microswitch is. In de knoppenkast zou dan de verbinding tussen starter switch en die microswitch nog goed zijn maar enkel vanaf de switch terug naar de stekker. Zal even wroeten zijn maar is denk ik wel te doen.

Zit het niet in die knoppenkast dan is het makkelijker, moet je even de juiste insteek contacten hebben en aan een nieuw stuk draad krimpen. Dat spul kun je allemaal gewoon nieuw krijgen bij www.rdae.nl. Let er wel op dat je de juiste krimtang gebruikt.


Offline nemo

Re: Nieuw draadje trekken?
« Reactie #8 Gepost op: 06 juni 2018, 20:51 »
Zoals beloofd een update op mijn remlicht geval. Na het zoeken en doormeten van de stroomdraad en schakelaar niets kunnen vinden. Dan toch nog eens het lampje bekijken draadjes in het bolletje goed en de
contactpunten hmmm die zitten er nog maar half op,die dan maar vervangen voor een nieuw exemplaar en laat ik de zekering ook maar eens bekijken. Op de zekering bleek op een van de pootjes oxidatie te zitten, ook die is nu door een nieuw exemplaar vervangen. En uit eindelijk ook de schakelaar vervangen want die bleek toch half gaar te zijn. Alles op een hoop gaf bij mij een vaag remlicht probleem die nu gelukkig opgelost is. Nu de rest van het elektriciteitsnet langs gaan of er nog ergens van die duveltjes verstopt zitten.

Mag ik vanaf deze kant iedereen bedanken voor het meedenken.
Groet Merijn