Gekoppelde gebeurtenissen

  • De havenrit - Rotjeknor 5 aug: 05 augustus 2018

Auteur Topic: De havenrit - Rotjeknor  (gelezen 798 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Ol@f_M

De havenrit - Rotjeknor
« Gepost op: 04 juni 2018, 20:21 »
Datum:            zondag, 5 augustus 2018
Start:              verzamelen vanaf 09:30
                       vertrek uiterlijk 10:30
Startlocatie:    Taveerne Racket
                        Ommoordseweg 34
                       3056JP Rotterdam
Lengte:            ca. 120 km
Lunch:             Het Keringhuis
                       Maeslantkeringweg 139
                       3151ZZ Hoek van Holland
Rondleiding:    14:00 - 15:30
Soort route:    verhard

We starten in Rotterdam Ommoord bij Taveerne Racket. Deze taveerne is ook het honk voor diverse tennisverenigingen. Na de Taveerne gaan we richting IJsselmonde / Slikkerveer / Ridderkerk waar we een klein stukje langs de Nieuwe Maas rijden. Om op de Oostdijk te komen is het even oppassen bij Afslag 24 op de A16. Je krijgt daar even in korte tijd 3 x 180° bochten te verrijden voordat je op de Oostdijk rijdt. T.h.v Slikkerveer zien we rechts van ons Het Huys ten Donck liggen. Het landgoed is ruim drie eeuwen in het bezit van de familie Groeninx van Zoelen. Vervolgens komen we uit op de Noldijk langs het Waaltje en de Oude Maas bij Barendrecht. Hier rijden we door de Albrandswaard met Rhoon en Poortugaal aan de rechterkant. We zien hier in de verte al de hoogbouw van Hoogvliet opdoemen. Bij de Groene Kruisweg (berucht door de vele snelheidscontroles) steken we de Oude Maas over en komen dan weer op Voorne en Putten uit. Hier hebben we vorig jaar met de 2e Maasvlakterit ook gereden. Toen reden we meer in het binnenland. Spijkenisse laten we links liggen. Langs Geervliet Heenvliet en Zwartewaal rijden we verder over schitterende dijkjes die af en toe 1,5 meter breed zijn met helaas een aantal echt vervelende drempels.

Ter hoogte van Vierpolders en Maasland steken we 3 wateren over: Eerst het Brielse Meer, dan het Hartelkanaal en vervolgens het Calandkanaal. Daar aangekomen rijden we een stukje de Noordzeeweg op.

Langs de kaden van de Noordzeeweg bevindt zich de thuis- en of bevoorradingskade voor allerlei offshore vaartuigen, o.a. Heerema’s Hermod en Thialf. Deze semisubmersible- heavylift schepen zijn hier regelmatig te vinden. Hopelijk krijgen we er een glimp van te zien..

Op de Noordzeeweg nemen we de eerste afslag rechts en rijden richting Maassluise Veer.De veerpont (€2,45 /Passagier 0.85 Pinnen of contant) brengt ons over de Nieuwe Waterweg naar Maassluis. Met een beetje geluk passeert ons net zo’n offshore schip als ik bij de overtocht trof. Dwars door het centrum van Maassluis komen we via de Maasdijk (lang de enige toegangsweg tot Hoek van Holland geweest) bij het Keringhuis uit.

Hier worden we omstreeks 13:00 uur verwacht voor de lunch. Onze club neem de entree- en kosten voor de rondleiding voor haar rekening! Aangezien de garderobe voor publiek vrij toegankelijk is mogen we voor de helmen een aparte dienstruimte gebruiken. Deze kan afgesloten worden.

We hebben een lunch afgesproken voor een groepstarief van €11,00 p.p. Deze lunch bestaat uit:

    Kop soep
    Broodje kroket of Pistolet gezond
    2 x koffie, thee of melk.

Men wil vooraf weten met hoeveel personen wij komen eten. Geef even op het inschrijfformulier door als je van dit aanbod gebruik wilt maken, graag voor vrijdag, 3 augustus, 20:00 uur.

Rond 14:00 uur worden we verwacht voor de rondleiding met het volgende programma:

    Een film “Nederland en het water”¯
    Een uitleg op het “watervertelplein” over wat er gedaan wordt in Nederland om overstromingen tegen te gaan.
    Een uitleg bij de plattegrond van Zuid Holland over het sluitstuk van de Deltawerken “De Maeslantkering”¯¯
    Een wandeling op het terrein van de kering met uitleg ter plekke.

Hierna vervolgen we om ca 15:30 onze rit en rijden we door het onvervalste Westland tussen de dubbelhoge (8m) warenhuizen langs Maasdijk en De Lier. Bij Schipluiden rijden we een stukje langs de Gaag. De Gaag is een kanaaltje wat bij Schipluiden samenkomt met de Vlaardingervaart.

Als laatste rijden we nog een stukje door Kethel en komen we aan in de Spaanse Polder bij onze eindbestemming McDonalds (McDrive) op Thurledeweg. Daar nemen we na een afzakkertje weer afscheid van elkaar.
« Laatst bewerkt op: 09 juni 2018, 12:59 door varaderohuibje »
V-Strom650 -> Varadero -> R1200GS -> F800GS (+DRZ400S)-> XT660Z (+450EXC)-> CRF1000L DCT + Montana 650 + Zumo 390