Techniek > Honda Africa Twin

Leiding tussen carburateur en cilinder

(1/2) > >>

bvraalte:
Sinds 1,5 maand ben ik een trotse eigenaar van een Africa Twin uit '93. Deze zomer wil ik ermee door Frankrijk gaan toeren en ik heb dus besloten hem maar eens een onderhoudsbeurt te geven. Weet ik ook gelijk hoe een en ander werkt.

Gisteren avond al een hoop electra eruit gesloopt. In de loop van de tijd zijn er nogal wat extra systemen op de motor aangesloten geweest denk ik, maar met het verwijderen daarvan heeft niemand de moeite genomen de bekabeling weg te halen. Met als gevolg dat er overal losse draden hingen die nergens meer op aangesloten waren.

Maar nu mijn vraag: Er loopt ook een leiding van mijn motorblok naar achteren. Deze leiding is aan het eind afgesloten door een schroef die erin is gedraaid. Deze leiding lijkt mij weinig nut te hebben, maar ik durf hem er ook niet zomaar af te halen eigenlijk. Hij zit aangesloten tussen de carburateur en de voorste cilinder. Tussen de carburateur en de achterste cilinder zit er geen leiding aan, maar zit er daar een schroef. Heeft iemand van jullie een idee waarvoor deze leiding dient of heeft gediend? En kan ik hem verwijderen?

Hier een afbeelding die het verhaal hopelijk wat duidelijker maakt:
(klikken voor vergroting)

RexLex:
Ja weet ik. ;D

Dit is het vacuumslangetje dat naar de scottoiler ging die er kennelijk nu niet meer op zit.
Kan verwijderd worden, mits je het gaatje weer afdicht met een schroefje.

succes

bvraalte:
Ah, dank je wel!!! Dat kan inderdaad heel goed kloppen, want bij het achterwiel zaten ook nog restanten van zo'n systeem. Zonde dat het eraf is gesloopt. Zat dit standaard op de AT of is dit er later opgezet (en dus nog later half weg gehaald).

Hotel 317:
Scottoiler is er achteraf opgezet.  Vreemd dat ze die scottoiler meenemen maar buisjes e.d. laten zitten.

Vreemd, er eerst honderden auto's aan zooi op zetten, en daarna weer weghalen?!

kenny013:

--- Citaat van: bvraalte op 05 juli 2009, 11:25 ---Ah, dank je wel!!! Dat kan inderdaad heel goed kloppen, want bij het achterwiel zaten ook nog restanten van zo'n systeem. Zonde dat het eraf is gesloopt. Zat dit standaard op de AT of is dit er later opgezet (en dus nog later half weg gehaald).

--- Einde van citaat ---
Ach, het scheelt weer als je er weer een "scott oiler" op terug plaatst  ;)

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie
Mobile View