Techniek > Techniek Algemeen

Hoe heet zo'n ding en waar vind ik hem..?

(1/3) > >>

Brombeer:

Zie foto. Je vind ze op sommige clubmotoren.


Mijn Google-skills zijn heel behoorlijk, maar hier kom ik niet helemaal uit. Kraagbus. Kraagring. Isolatiemanchet? CMS noemt het een 'collar', maar dat betekent vrij vertaald, 'kraag'. Er komen zelfs dan maar weinig resultaten naar voren waar ik verder mee zou kunnen zoeken.

Het is in feite een carrosseriering met een busje eraan. Ze worden onder andere gebruikt in bevestigingen met doorvoer rubbers, zodat je het rubber onder voorspanning kunt zetten, maar niet plat kan drukken. De ring houdt het rubber bij elkaar en het busje werkt als stopper voor de bout waar je het mee vastzet.

Ook al vind ik een grossier in die dingen, is er kans dat simpelweg niet bestaat wat ik ermee wil. CMS levert zo'n ding wat, op de boutdikte na, voldoet. Daar moet een M8 bout door, maar de draad waar het in moet is maar M6. Mag ook, maar dan zoek ik van nog een item de naam, waarvan ik de technische naam niet ken.

Een borstbout..? Een bout die niet over de hele lengte draad heeft. En dan zo'n bout, waarvan de borst bijvoorbeeld 8mm is over een bepaalde lengte, maar waarvan de draad 6mm is.

Voordat ik weer iets af moet gaan zitten draaien (hoewel misschien makkelijker..).


Iemand bekend met het jargon?   


Brom

varaderohuibje:
zoeken op kraagring.. maar dan de afbeeldingen... dan zie je op welke website de foto staat

https://www.google.com/search?q=kraagring&tbm=isch&tbs=rimg:Cag83DKhis5gIjg7lihyFRR_1q7OmPRuvPuA9w-96BsnOMWARLrAA2yqTcmLSP7Ch_1k8xEPBiTMQv1h-YjTV0UafooCoSCTuWKHIVFH-rEZLKWfQ30wxIKhIJs6Y9G68-4D0Rb5j2X2GilXAqEgnD73oGyc4xYBFlmsELy02XeSoSCREusADbKpNyEegX--YuZypJKhIJYtI_1sKH-TzER3QlDuinNcvIqEgkQ8GJMxC_1WHxGV9VDEEQ0irSoSCZiNNXRRp-igETyHl-doa8H1&tbo=u&sa=X&ved=2ahUKEwjhiNSx3b7fAhVOZFAKHWcXARcQ9C96BAgBEBg&biw=1600&bih=758&dpr=1

http://www.supplierexpert.nl/ringen-kraag.html

xrvtuur:
zoek eens op zeskant bout deeldraad

PimW:

--- Citaat van: Brombeer op 27 december 2018, 00:10 ---Daar moet een M8 bout door, maar de draad waar het in moet is maar M6. Mag ook, maar dan zoek ik van nog een item de naam, waarvan ik de technische naam niet ken.

Een borstbout..? Een bout die niet over de hele lengte draad heeft. En dan zo'n bout, waarvan de borst bijvoorbeeld 8mm is over een bepaalde lengte, maar waarvan de draad 6mm is.



--- Einde van citaat ---

Pasbout of passchroef

https://www.jeveka.com/nl/catalog/metrische-binnenzeskantschroeven-en-unbrako-en-jextar/passchroeven-binnenzeskant-staal-012.9-en-roestvaststaal/groups/g+c+view

Brombeer:


--- Citaat van: varaderohuibje op 27 december 2018, 01:16 ---zoeken op kraagring.. maar dan de afbeeldingen... dan zie je op welke website de foto staat

http://www.supplierexpert.nl/ringen-kraag.html

--- Einde van citaat ---

Dank je Huib. Zover en niet verder dan dit was ik zelf ook gekomen. Supplierexpert verkoopt alleen grootverpakkingen en daarnaast 25 euro toeslag onder de 100 euro.. Maar, het ding heet anders, omdat er nauwelijks hits uit voortkomen. Soms zijn dingen onder de gewone man alleen bekend onder volkstermen.



--- Citaat van: PimW op 27 december 2018, 10:52 ---Pasbout of passchroef

--- Einde van citaat ---

En daarmee gaat het licht aan. Dank je Pim! Jeveka doet ook alleen grootverpakking, maar ze zijn wijdverbreid per stuk te krijgen. Ik ben niet zo kapot van binnenzeskanten, maar pasbouten beginnen pas bij M8.


Ik denk dat ik het lekker voor opgelost hou met deze passchroef met een Honda kraagbus.


Bedankt allen!

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie
Mobile View