Techniek > Honda Transalp

Benzine lekt uit uitlaatbocht

(1/5) > >>

Knalerwt:
Ik heb zojuist getracht mijn motor (TA 600) uit zijn winterslaap te wekken. Nieuwe accu erin, vloeistoffen gecheckt. Ketting enz. gesmeerd.

Eerste keer starten ging niet van harte. Maar goed, de motor heeft ook een hele poos stil gestaan en buiten geslapen. Hij heeft kort gelopen. Ik probeerde met de choke het stationair toerental te regelen, zodat ie even warm kon lopen. Motor sloeg echter snel weer af. Motor even met rust gelaten en nog wat andere dingen gedaan.

Toen zag ik dat er een vloeistof lekte uit mijn uitlaatbocht (zie bijlage). Bij de geur te oordelen is het benzine. Kan dit kwaad? Wat kan ik het beste doen voordat ik opnieuw probeer te starten?

The Headless Horseman:
Hmmmm  :-\ Brandstof in de uitlaat kan ook zómaar betekenen dat het carter vol met benzine gelopen is. (Brandstofkraan defect)
Check dat even door de olievuldop/peilstok los te maken Sandro.

Effe nog maar niet opnieuw starten!

Grtz,
René

Oldtimer:
 Kraan open laten staan met motor op zijstandaard. Carb loopt over.  Vlotter blijft hangen
Carter zit wss vol. Olie aftappen en nieuwe erin

alain:
is het benzine of water?

even opvangen met papiertje en voorzichtig in brand steken.

Een koude motor (uitlaat) kan condenswater lekken.

Knalerwt:
Bedankt voor alle reacties. Hoopte eigenlijk dat het onschuldig was.  :o


--- Citaat van: The Headless Horseman op 16 februari 2019, 19:01 ---(Brandstofkraan defect)Check dat even door de olievuldop/peilstok los te maken Sandro.

--- Einde van citaat ---

Die had ik al los voordat ik de motor voor het eerst ging starten. Olie zag er acceptabel uit. Heb zelf nog een beetje bijgevuld, Stond halfstok. Waar moet ik precies naar kijken?


--- Citaat van: Oldtimer op 16 februari 2019, 19:44 --- Kraan open laten staan met motor op zijstandaard. Carb loopt over.  Vlotter blijft hangen
Carter zit wss vol. Olie aftappen en nieuwe erin

--- Einde van citaat ---

Motor stond op de middenbok. Benzinekraan doe ik eigenlijk nooit dicht. :-X Hoe check ik of het carter vol zit?


--- Citaat van: alain op 16 februari 2019, 19:58 ---is het benzine of water?

--- Einde van citaat ---

Het was geen water. Het rook naar benzine al vond ik de geur aan de milde kant. Toen ik naar het posten van dit bericht nog een tie wrap ging vast maken, was het vocht zowel op de bocht als op de stoep al weer verdampt. Bij water zou dit langer duren, denk ik. Zon stond er toen niet meer op.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie
Mobile View