Auteur Topic: Hyperpro...de investering waard!  (gelezen 1667 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Stan

Hyperpro...de investering waard!
« Gepost op: 12 februari 2011, 08:21 »
Na eerst 4 jaar op een model bouwjaar 2002 te hebben gereden, heb ik eind vorig jaar een model 2004 aangeschaft.Wat me meteen opviel was het waardeloze comfort, zeg maar gerust slechte vering aan met name de achterzijde. Blijkt dat de veerweg korter is t.o.v. mijn oude motor en bij nader onderzoek ook nogeens dat mijn achterveer al ongeveer 5 a 6 cm inzakte alleen al bij het van de standaard halen. Kortom...dan blijft er niet zoveel te veren meer over. Af fabriek worden er te slappe veren gemonteerd en de Varadero staat dan ook bekend om dit euvel bij veerspecialisten. Dan maar op zoek naar vervanging en dat vervolgens gevonden bij Hyperpro in Alphen a/d Rijn.
Voor 400 euro heb ik nu andere, progressieve veren in de voorvork, nieuwe vorkolie, neopreen sokken van Acerbis om de binnenpoten te beschermen tegen steenslag en corrosie, een nieuwe progressieve en sterkere veer achter welke gemonteerd is op de originele schokdemper. Voorvork ongeveer 1 cm doorgestoken door de kroonplaten waardoor ie iets meer op z'n neus staat met gevolg dat ie beter en lichter stuurt. Gevolg is dat ik nu de hele veerweg tot m'n beschikking heb waardoor ie comfortabeler en tot tegelijk ook strakker rijdt en stuurt.
Kortom, als je op zoek ben naar een mogelijkheid om je Varadero te verbeteren is dit een hele goede gelegenheid voor een acceptabele prijs.

groeten,
Stan


Offline blinkie

Re: Hyperpro...de investering waard!
« Reactie #1 Gepost op: 14 februari 2011, 17:56 »
Hoi Stan

Zelf heb ik een 2001 Varadero. Ik ben het 100 % met je eens. De hyperpro's en zeker ook de doorsteek van de vorkpoten maken een wereld van verschil. Deze wijzigingen kan ik iedereen aanbevelen. Ik heb nu ook 10 mm doorsteek. Heb jij al eens geëxperimenteerd met 15 mm doorsteek? Mogelijk valt hij dan te zeer de bochten in of is de rechtuit stabiliteit te zeer verminderd.

Groeten, Henk