Techniek > Honda Transalp

advies gevraagd

(1/3) > >>

starter:
ik heb net mijn rijbewijs en wil graag een transalp aanschaffen
nu heb ik er een op het oog die al 80000 gelopen heeft.
was is ongeveer de levens cyclus van motorblok ?  :-X

Sandra:
Er zijn mensen hier op het forum die zullen beweren da deze motor 'net ingelopen' is.
Het zou mij teveel km zijn, als je wat kritisch rondkijkt vind je best iets met minder km, maar dat is mijn mening.
Zelf heb ik nog nooit een motor gekocht die meer dan 15.000km heeft gelopen bij aanschaf, maarja..ook nooit ''pech'' gehad door onverwachtte verassingen!
Succes bj het zoeken!
Gr. San

Timy:
Die is net ingelopen!  ;)

Laat ik het zo zeggen, het hoeft geen enkel probleem te zijn.
Mijn eerste Alp 600 heb ik over de 100k km gereden, daarna een alp 650 tot 97k km en momenteel bezit ik (samen met mijn vrouw) 3 Africa Twins met 110k en 2x 130k op de teller. Ik ben dus echt niet bang voor hoge kmstanden! Ik heb nog nooit echt schokkende problemen gehad behalve de reguliere onderhoudsperikelen en de bekende euveltjes.

Vaak zijn de motoren met hoge kmstanden van mensen geweest die er dus ook echt veel mee reden. Voordeel daarvan is dat deze mensen op de motor moeten bouwen en dus het onderhoud vaak goed is geweest. De mooi-weer-fietsen daarintegen zijn soms bedroevend van staat doordat er maar 3000km per jaar gereden wordt en dus eigenlijk jaren geen onderhoud wordt gepleegd.

Je moet natuurlijk altijd kritisch kijken want alles is afhankelijk van onderhoud.

chaos:
er zullen mensen het niet mee eens zijn van wat ik nu zeg maar ik ga er van uit dat de alpen met een zwart blok olie gaan verbruiken bij ongeveer 65.000km, dit oplossen is niets anders dan andere zuigerveertjes en klepseals. de grijse blokken hebben deze ervaring ook maar dan treed het op bij ongeveer 140.000km. ik praat hier over de 600 types. de nieuwere types weet ik niet.

Jeroen:
Belangrijker in mijn ogen: wat moet die alp kosten? Voor € 500,- gelijk doen, voor €5.000,- lekker laten staan.... Just my 2 cents

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie
Mobile View