Techniek > Honda Transalp

benzine lucht

(1/2) > >>

rodealp:
hoi, even een vraag. Vandaag lekker gereden door de bollenstreek. Soms erg warm , waardoor regelmatig de fan aangaat. Dit is normaal boven de 103 graden. Wat mij nu wel opvalt is dat ik wanneer ik stop , er een benzine lucht om de motor hangt ?. Dit heb ik eigenlijk niet eerder opgemerkt. Is hier een verklaring voor ?. Ik zie overigens niets lekken, kan het ook niet traceren. ???

4Plugs:
103 graden lijkt me sterk, dan is het koelwater al aan het koken.

95 graden lijkt me waarschijnlijker.

Over je benzine lucht vraag, ik kan niks bedenken behalve dat het blok dusdanig warm is dat brandstof al verdampt voordat het de injectoren ingaat en dat er een soort overdrukbeveiliging opengaat. Maar dit grijp ik nu volledig uit de lucht aangezien ik een 700 motorisch nog nooit onder ogen heb gehad.

V-Twin:

--- Citaat van: 4Plugs op 22 april 2011, 19:00 ---103 graden lijkt me sterk, dan is het koelwater al aan het koken. 95 graden lijkt me waarschijnlijker.
--- Einde van citaat ---

Twee correcties Paul.
1. koelsysteem staat onder druk wat het kookpunt verhoogd
2. koelvloeistof heeft een kookpunt van rond de 135 graden Celsius

Mbt de benzinelucht:
Dit kan verschillende oorzaken hebben die nu ivm de hogere temperatuur beter wordt waargenomen. Mogelijke oorzaken:
1. poreuze benzine - of vacuümslang
2. lekkende / verharde inlaatrubbers
3. ontluchting van de benzinetank

Brombeer:
Ook de brandstof in je tank warmt meer op dan normaal omdat de lucht rondom de motor veel warmer is bij deze temperaturen. De tank ademt dat uit via de beluchting. Dan kun je misschien ruiken.

Grey alp:
Rode Alp heeft gelijk.
Bij 102 a 103 graden (af te lezen op het digitale metertje in het dashboard) slaat de fan aan.
Persoonlijk vind ik het vrij snel heet lopen echt een minpunt bij de 700. Bij dit weer een paar minuten stil staan aan de lichten of file is genoeg om snel over de 100 graden te gaan. De fan slaat snel aan en koelt ook wel maar je krijgt wel die hete lucht tegen je benen aan. Als je 122 graden bereikt word je aan geraden de motor echt af te zetten. Ondanks vele ritten in hete temperaturen gelukkig nog nooit nodig geweest.
Maar ik vraag me bv af hoe rijden in echt warme landen is.... (Marokko ,Turkije enz)

Enjoy

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie
Mobile View