Algemeen > Evenementen & reizen

Transalp: alleen op reis

(1/7) > >>

a2i2:
Hoi,

Ik rij een Transalp 600cc '99. Heb altijd binnen de stad gereden, woon-werkverkeer. Ben nu van plan om helemaal alleen een 'verre' reis te maken, bijvoorbeeld naar Parijs of Madrid.

Wat is jouw ervaring als het gaat om alleen reizen? Waar overnacht je (en de motor)? Hoe zit het met het algemene veiligheid? Ondanks dat ik hoor dat een transalp vrij betrouwbaar is, wat doe je als je 'in the middle of nowhere' opeens pech krijgt, of een lekke band (en geen gereedschap)?

ben benieuwd :)

groetjes,
a2i2

Thinkfuture:
Maak je niet teveel zorgen, daar zou ik mee willen beginnen.

Verder... Check je motor voorafgaand aan je trip. Als je nooit problemen hebt dan mag je verwachten dat dat hoogstwaarschijnlijk ook niet het geval is op reis. Je bent bovendien in de 'bewoonde wereld' tijdens je 'verre reis' dus hulp is relatief snel gevonden.
Als je je lekker voelt om op de 'bonnefooi' dan is dat prima te doen door op tijd te beginnen met om je heen te kijken of je een pension, zimmer frei, hotel of camping te vinden. Bij kamperen kan ik me voorstellen dat je misschien vooraf een en ander uitzoekt. Voor het overige kom je meestal wel wat tegen voor een redelijke prijs..

Neem het telefoonnummer van je dealer mee (of van iemand anders die je eventueel op afstand kan helpen met technische vragen bij pech)

Belangrijkste: zorg dat je je veilig voelt. Dan kan door goed verzekerd te zijn, of door je creditcard/bankpas mee te nemen met genoeg ruimte om evt. een tegenslag op te vangen. Maar ga er vanuit dat er eigenlijk geen tegenslag komt. Dan reis je tenminste relaxed, en dat is wel het meest belangrijke.

Bedenk je dat je 'angst' om pech te krijgen vergelijkbaar is als je in nederland een rondje gaat rijden en 200 km van je huis verwijderd bent in een regio die je niet kent.

Waffie:
 ga voor de eerste keer gewoon niet alleen... dat geeft misschien wel het meeste vertrouwen

voor al die andere zaken,  geen zorgen maken en geniet ervan wat op je pad komt

overnachten kunje met de tent of duik een pension, bed en breakfast etc in

en regel dit altijd ruim van te voren zodat je s ávond niet moet gaan zoeken
maw plan min een avond vooruit

schilt een hoop



 

xrvtuur:
Parijs of Madrid maakt nogal verschil in afstand, dus zorg ervoor dat je banden de afstand die wilt gaan rijden nog aan kunnen, overigens hebben ze in Frankrijk en Spanje ook motorzaken, en de taal hoef je niet te kennen, als je naar je kale achterband wijst snappen ze wel wat de bedoeling is. Kamperen geeft je wel het meeste gevoel van vrijheid, en je hebt op een camping wat sneller contact met anderen, en je staat vaak in de natuur, hotels is wat vaker in stedelijke omgeving waar je dan weer wat meer kans hebt dat je motor wordt gestolen. En zorg ervoor dat ingeval van dikke pech je motor en jij weer thuis komen dmv lidmaatschap wegenwacht of KNMV eurohulpbrief, oid. Maar kun je geen reismaatje vinden? Dat is toch wel leuker hoor, ik ben eens alleen naar de Noordkaap gereden, en dan kom je zoveel moois tegen maar je kan het niet delen, en dat bederft de pret enigzins.  En zeker als je dit voor het eerst gaat doen lijkt me het prettiger dat je het een beetje van je af kan praten onderweg.

Two Plugs:
Hoi,

Mijn allereerste motorreis was alleen. Zonder al te veel voorbereidingen. Tentje achterop, en af en toe een goedkoop bed & breakfastje. Gaat gewoon prima. Zorg wel dat je een doel hebt (voor mij was het doel van mijn eerste motorvakantie het ITT (Int Transalp treffen) in Champagnole, Franse Jura in 1996). Het is één van mijn allermooiste motorvakanties geweest ooit.

Gewoon doen. Laat je verrassen. En laat de REIS het DOEL zijn, niet de bestemming. En laat je vooral niet bang maken over alles wat 'kan' gebeuren. Wat je denkt, roep je over jezelf af...

Die eerste keer had ik overigens ook veel te veel spullen mee, tot aan reserve onderdelen aan toe... bleek absoluut niet nodig.

Daarna ben ik ook alleen op pad geweest met de Varadero (2000); van Wenen naar de Franse Ardeche, vanaf hier naar Monaco en via St Tropez via de Franse Alpen weer terug naar het Noorden. Fantastische tijd gehad.

Heb ook veel in gezelschap gereisd en reis ook nog veel. Dat is ook best leuk (vooral ook gezellig). Maar de leuke ontmoetingen, de dingen die je meemaakt, de vrijheid die je hebt als je alleen reist, zijn echt onbetaalbaar!

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie
Mobile View