Techniek > Honda Africa Twin

Reis naar Marokko

(1/2) > >>

peerke:
Ik wil begin volgend jaar 2 weken naar Marokko samen met mijn zwager die in een landrover defender rijdt. Wie heeft er enige tips voor me betreft de juiste banden, aanpassingen van mijn twin etc. Heeft er iemand ervaring mee of weet je een goed adres die me verder kunnen helpen. Laat maar komen ben reuze benieuwd

Groetjes Peter

Brombeer:
Je standaard twin is goed genoeg. Ik neem aan dat de Defender je bagage meeneemt, dus een paar handkappen om je hendels heel te houden lijkt me voldoende. Misschien een paar valbeugels, dat ligt aan hoe goed je jezelf vertrouwd. Je kunt er verder alles mee, inclusief de lagere duinen bij bijvoorbeeld Erg Chebbi. Voor de grote duinen moet je een KTMmetje meenemen.

De meesten zijn gek van Conti TKC banden, maar als je niet meer dan 4000km ter plekke wil rijden is misschien de MT21 van Pirelli een betere keuze. Doe er dikke binnenbanden in want Marokko is een stenenparadijs. Reservebiba en plakspul, achter in die Defender meenemen. En neem een tent mee, want de woestijn is een uitgelezen plek om die op te zetten!

Succes!

daandus:
op mijn site (www.farawayfromflakkee.nl) kun je misschien wat ideetjes opdoen; staat onze trip door Marokko met route enzo.

Ben het helemaal met brombeer eens: je hoeft niets aan te passen!
Al zijn een paar stuurbeugels en valbeugels wel slim als je je motor heel wilt houden
Gratis aanpassing: je spiegelsteunen wat losser zetten zodat het wegklapt bij een glijer.... en niet afbreekt!

The Headless Horseman:
Nog een gratis aanpassing: voetsteunrubbers d'r af halen  :) Geeft wat meer grip  8)

Floor:
Onder de transalp had ik metzeler tourance liggen in Marokko. Is een allroadband, maar het is maar net wat je ermee wilt en hoe je de motor daarheen krijgt. Wat ik heb gedaan: naar Tarifa rijden, met de boot over, rondrijden in Marokko, aantal pistes meegepakt (niet de slechtste pistes en in de duinen bleef de motor beneden  ::)) en weer terug met de boot naar Tarifa en naar huis. Die Tourances waren daarvoor prima, wel met extra dikke biba erin.
 

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie
Mobile View