Techniek > Honda Africa Twin

Hoeveelheid olie in de voorvork AT

(1/2) > >>

TWIN_HILL:
Ik heb de zoekfunctie misbruikt maar kan nergens vinden wat de hoeveelheid olie is die in de voorvork van de AT moet. Weet iemand dit uit zijn hoofd?
Ik heb trouwens ventielen op de vorken zitten voor druk regeling in de poten, niet dat ik het gebruik maar moet ik nog ergens rekening mee houden?

Cheers

Oldtimer:
http://motordude.nl/onderhouds%20gegevens/onderhoudsgegevens%20honda.htm

Hotel 317:
Je hoeft nergens rekening mee te houden. Sterker nog: Waarschijnlijk zit er bij jou nog onderaan / achteraan elke poot een aftapplug voor de vorkolie! zodat je de voorpartij niet hoeft te demonteren.

635CM³ 5W olie moet er per poot in. Als je enkel straat rijd (zonde) kun je 7.5W overwegen.

daandus:
just for the record:

bij gebruik van Hyperpro progressieve voorveren moet er een luchtkamer van 185mm blijven bij volledig ingeveerde poot zonder veren, en dan kom je net boven de 500cc per poot uit. (550 per poot ofzo) Zij adviseren dan SAE15, lekker dik dus.

Brombeer:
Ik dacht dat 10W standaard was?

Maaknieuit, dunnere olie veert (dempt) soepeler (offroad) en dikkere stugger. Je kunt ook spelen met de hoeveelheid olie.

De ventielen zijn niet voor luchtdruk maar juist om te ontluchten. De poot kan bij veel ruw onverhard rijden vacuum trekken en dat komt het veergedrag niet ten goede (de poten worden 'hard'). Door de poot te beluchten verhelp je dat.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie
Mobile View