Techniek > Honda Transalp

Advies gevraagd koppeling / optrekken 650-V, 2004 (opgelost)

(1/4) > >>

buq:
Hallo allemaal,

Met veel plezier lees ik ervaringen op dit forum maar kan niet echt een antwoord vinden op mijn vraag. Hopelijk kan ik mijn probleem duidelijk omschrijven en weten jullie meer.
Heb sinds een 1,5 jaar mijn a'tje en de ALP is ook mijn eerste fiets waar ik elke dag woon/werk mee rij   :)

Sinds enkele weken ervaar ik dat mijn ALP soms bokkend optrekt als ik onvoldoende gas geef bij het optrekken. Nu moet ik voor mijn gevoel te veel gas geven om "normaal" op te trekken. Ik krijg ook het idee dat het probleem wat toeneemt naarmate de motor warmer wordt. In de hogere toeren en vlot doorschakelen krijg ik weer het idee dat de koppeling doorslipt. Met optrekken heb ik dat gevoel juist niet maar meer het "tak..tak..tak...meer gas... dan ok" gevoel. De vrije speling bedraagt nu +/- een halve centimeter.
Wellicht handig om te vermelden dat de ALP het hele jaar bedekt buiten staat, kabels heb ik ook al proberen te smeren, geduld moet je wel hebben zeg  :D

Ben wel technisch aangelegd maar heb nog nooit een koppeling bekeken of gedemonteerd en zou ook niet weten waar ik precies op moet letten om een onderdeel te beoordelen.
Wie ow wie kan mij advies geven d.m.v. testjes om uit te sluiten dat het niet aan mijn kabel ligt bijvoorbeeld..of aan een ander L***G dingetje..

Het liefst zou ik naar een werkplaatsdag gaan of een goed adresje waar ik mee mag kijken/helpen om er wat van op te steken. Uiteraard hoeft dit niet voor niets!
Naast dit heb ik nog wat andere wensen zoals nieuwe banden en een nieuwe linker richtingaanwijzer en waar kan ik het beste alp onderdelen vinden?
Zit nu met twee maal een verkeerde set (te klein) richting aanwijzers achter :o

Alvast bedankt,
Roel

Jeroen:
Ha Roel, wat is de kilometerstand? Is het oliepeil ok? En de juiste soort olie? En als laatste: is de kettingspanning ok?

The Headless Horseman:
Ik verdenk ook in 1e instantie de ketting: goed gesmeerd, juiste speling, niet versleten ?

Welk type/bouwjaar is je Alp, ik heb hier nog een setje ori knippers liggen van een bepaald bouwjaar. Wellicht die jij zoekt  :)

Waffie:
 je wilt een leerzame dag... je bent van harte welkom  maar je moet er wel een ritje voor over hebben

voorstad:

--- Citaat van: Ad Mies op 27 juni 2012, 22:15 --- je wilt een leerzame dag... je bent van harte welkom  maar je moet er wel een ritje voor over hebben

--- Einde van citaat ---

En ik beveel je zo'n leerzame dag van harte aan! Ik heb er iedere keer weer een ritje van precies een volle tank voor over.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie
Mobile View