Techniek > Honda Transalp

Waar motor afstellen?

(1/2) > >>

Piraat:
Hallo allemaal,

Recentelijk is mijn Honda Transalp bij een niet-Honda dealer afgesteld, en hij loopt heel mooi maar verbruikt ook redelijk veel (plusminus 1 op 17). Ik wil dit graag naar de 1 op 20 krijgen, daar ik ongeveer 35.000 km per jaar rij scheelt dit best veel benzine en geld. Nu waren ze bij de niet-honda dealer heel aardig en behulpzaam maar er was geen ervaring met Transalps. Ik zoek naar een plek waar ze dit wel hebben zodat ze weten wat ze doen, bij voorkeur rond Barneveld (Gld) of Deventer (Ov). Ik had al gezien dat Brouwer in Putten clubdealer is, kent iemand nog andere dealers of misschien clubleden die me hierbij kunnen helpen?

Bedankt!

Sandra:
Wat verbruikte jouw alp voor die laatste afstelling vraag ik me af...?

Two Plugs:
Belangrijk om ook te weten... Wát voor Alp heb je? Wat is je rijstijl?

XL600V van vóór 1991?
XL600V van vóór 1997?
XL600V van vóór 2000?
XL650V?
XL700V?

Wellicht kun je eens bij Hans (TCN clublid) gaan kijken in Elburg. Arjan Brouwer is een prima adres, ook bij Mulders Motoren in Veendam hebben ze veel ervaring met Alps.

Hans Schaap:
Piraat


Je hebt een PM.


Groet Hans

Piraat:
Ha wat veel reacties al! Mooi man zo'n actief forum! Excuus voor het niet vermelden van het type, het is een Transalp XL600V uit '96.

De historie: toen ik hem kocht (2 maanden geleden) hield de motor boven de 5500 toeren ontzettend in. Ook liep hij heel onzuinig, soms wel 1 op 13-14. Ik heb hem naar de bewuste Suzuki dealer gebracht omdat die in mijn woonplaats zit en leenmotoren heeft, handig aangezien ik elke dag rij (woon-werk). Daar bleek dat allebei de gasschuiven gescheurd waren. Na deze vervangen te hebben, zijn de hoofdsproeiers en het vlotterniveau ook aangepast. Nu rijdt ie weer prima, maar verbuikt toch nog 1 op 16-17. Dat kan beter vind ik. Ook knalt de uitlaat bij remmen op de motor. Ik vermoed daarom dat de hoofdsproeiers nog een maatje kleiner kunnen.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie
Mobile View