Techniek > Honda Transalp

benzinekraan transalp pd10

(1/2) > >>

Keewhip:
Ik ben momenteel op vakantie met mijn vriendin en haar Transalp vertoont kuren. Er is geen pijl op te trekken maar af en toe stopt de motor ermee omdat deze geen benzine krijgt. Dit gebeurt op 80 km wegen, snelweg, stadsverkeer, overal volkomen willekeurig lijkt het. Kan 50 km goed gaan, maar kan ook om de 2 km raak zijn. Ik heb in NL een revisiekitje gemonteerd voor de benzinekraan, dit leek het even te hebben opgelost, maar bleek niet de oorzaak. Hierna tankdop doorgespoten met lucht, carburateurs gedemonteerd en gereinigd. Hierna op vakantie gegaan met de motor, maar probleem is weer terug...
Hier een doorzichtig benzinefilter gehaald en tussen carbs en benzinekraan gezet. Dit filter valt droog als het probleem zich voordoet, benzinekraan, tank en leidingen zijn helemaal schoon. Ook stuk gereden met half gesloten tankdop en dan doet probleem zich ook voor, dus geen tankontluchting. Ik heb de vacuumleiding naar de kraan ook al vernieuwd en verlegd naar voorste cilinder, scottoiler op achterste cilinder. Volgens mij blijft er niet zo veel over... Kan het vacuum te zwak zijn door iets langere leiding, waar is het tweede kleine nippeltje voor op de benzinekraan (met de terugslagklep)?

Ander iets, zag bij reinigen carbs dat deze geen vlotteroverloop hebben, waar gaat de benzine naartoe als de vlotter niet goed is afgesteld?

jeroen emke:
zit de tankdop goed dat wil zeggen met het pijltje wat op de dop staat  , naar voren staat anders trek de tank een vacuüm
zaterdag op de A1 ook en Dame met de tankdop die verkeerd zat

Driepinter:
Als het benzine filter droogvalt moet het probleem daarvoor al zitten toch?
Als het dan geen tankontluchting is (had je al uitgesloten) kan ik alleen nog maar troep in de tank / benzinekraan bedenken.

Waffie:
je kraan heeft een klepje en ik ga roepen dat dit niet goed werkt

waarschijnlijk dus toch de kraan vervangen

maar 1 ding is zeker

je krijgt geen brandstof...

len_tour:
Om te kijken of het aan het vacuum ligt kun je je benzinekraan aanpassen, tenminste als de PD10 kraan hetzelfde is als de PD06.

Kijk maar bij de volgende link staat het precies uitgelegd. Ik rij nu al een tijdje zo rond je moet alleen je benzinekraan dicht doen als je langer stilstaat net als vroegah.

http://www.akhara.com/nc30/fueltapmod/index.html

Groeten,
Lennert

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie
Mobile View