Techniek > Honda Transalp

Breedstralers 2x50 watt

(1/2) > >>

Pepijn:
Na een spannende belevenis in een onverlichte tunnel in Noorwegen wil ik 2 breedstralers van 50 watt op de valbeugels van mijn 600 plaatsen. Nu ben ik al ergens een rekensommetje tegengekomen waaruit blijkt dat dit met de max opbrengst bij 5000 toeren wel goed gaat, maar ik rijd lang niet altijd 5000 toeren. Nu dan ook de concrete vraag, wat gebeurt er als ik deze lampen aansluit?

Goobi:
Was dat op weg nr 13 ten zuiden van Vik bij de Sognefjord? Daar kwamen wij deze zomer met de auto in een onverlichte tunnel een kudde schapen tegen. Die konden we door een noodstop nog net ontwijken. Met de motor lijkt een setje breedstralers dan wel een goed plan. Sorry, heb geen antwoord op je vraag.
Groet,
Geert-Jan

Hotel 317:
en juist voor deze doeleinden laat het voordeel van HID lampen zich gelden: (veel licht nodig zonder tegenliggers) 2X 24 watt of 2X 35 Watt lampen zouden hier voor geschikt zijn.

Pepijn:
Maarrr, ik heb een setje van 2x50 watt liggen die ik erg mooi vind:-) Zou de dynamo+accu dit trekken? Iemand hier ervaring mee?

En de spannende ervaring was hier: https://maps.google.com/maps?q=70.891405,25.679061&num=1&t=h&z=16 Waar ik vanuit het zonlicht een compleet donker gat in reed en niks meer zag. Spannend in een tunnel met bocht. Ik heb daadwerkelijk op de stoep van 40 cm breed gereden. Veel geluk gehad dus, maar nu dus de hoogste tijd voor meer licht.

Groet!

Hotel 317:
Het stroomverbruik zal c.a. 8.5 ampere zijn  (iets minder) . Heeft er iemand ervaring met zo'n verbruik op een Twin? verwarmde handschoenen +vest+broek misschien?

Wanneer jee dynamo het niet trekt, zul je gewoon je accu leeg gaan trekken. Wanneer die leeg is, gaat de motor waarschijnlijk moeilijk lopen.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie
Mobile View