Auteur Topic: Toerformulieren wordt Calamiteitenformulier  (gelezen 2562 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline wiets

Toerformulieren wordt Calamiteitenformulier
« Gepost op: 04 september 2012, 22:02 »
Het afgelopen jaar nemen wij een trend waar die steeds sterker lijkt te worden. Namelijk het niet inleveren van een toer(inschrijf)formulier bij aanvang van de rit. Zo zijn bijvoorbeeld bij de Groningenrit zon 30 motoren geteld en maar 18 formulieren ingeleverd. Dat betekend dus dat door bijna de helft van de deelnemers hier aan niet voldaan is. Maar ook bij eerdere ritten is het opgevallen dat een behoorlijk aantal mensen dit weleens niet doet of vergeet.

Nou zijn die toerformulieren niet alleen leuk voor de toercommissie, om bijvoorbeeld de opkomst aantallen bij te houden, de stand voor de toerbokaal bij te houden en nog veel meer leuke weetjes.

Nee, bovenal geven deze formulieren ons de mogelijkheid, mits volledig ingevuld, in contact te komen met het thuis front in geval van calamiteiten. Hiermee kan de club ingeval van een aansprakelijkheidsstelling aantonen dat en hoe zij o.a. invulling hebben gegeven aan  de zorgplicht die wij als vereniging hebben bij het organiseren van o.a. toertochten.

Daarnaast willen wij met het tekenen en inleveren van het toerformulier iedere keer weer onderstrepen dat jij je er van bewust bent dat deelname geheel voor eigen risico is, dat de gedragsnormen in het algemeen en van de club bij toerritten van belang zijn en de TCN of de uit hoofde daarvan functionerende derden niet aansprakelijk gehouden kunnen worden voor eventuele schade als gevolg van deelname aan de TCN activiteit.

Dus nogmaals het dringende verzoek om altijd het formulier te downloaden, volledig in te vullen, mee te nemen en vooral in te leveren bij de desbetreffende toeruitzetter.
Alleen dan blijft het voor de TCN mogelijk om toerritten te blijven organiseren.

Mocht het dan toch nog gebeuren dat je het formulier niet bij je hebt omdat, het zich nog op/in de printer, keukentafel, je andere jas bevindt. Meld je dan even bij de toeruitzetter, die heeft vaak nog een aantal blanco exemplaren op zak.

De toerformulieren zijn altijd te downloaden in het toerinfo topic en vanaf nu ook nog eens bij de te downloaden ritbestanden.


Namens de Toercommissie alvast bedankt.
« Laatst bewerkt op: 13 januari 2013, 17:17 door Bill »
Thiad Wietsma   (AT 750 '96, DR 500 '87, CB 650 '81 - Golf I cabrio '87, Golf IV Variant "06, Ford Capri '80 (nu nog als mos voorziening in tuin) en nog ergens een fiets)