Techniek > Honda Transalp

Framepjes maken voor baggage

(1/13) > >>

arne:
Ik heb een setje Givi Traveller bags die ik op de XJ gebruikte en die ik ook op de TA wil kunnen gebruiken. Nou zit aan de zijkant van de TA natuurlijk die mooie uitlaatpijp. Ik zal dus iets moeten maken om ruimte te maken tussen de tas en de uitlaat. Hoe kan ik dat nou eens het beste doen? Iemand ideeën?

Heeft iemand ook foto's van de manier waarop bij hem/haar de beugels voor koffers bevestigd zijn? Ik zie nog niet helemaal hoe de 'baggagedrager' van de TA vast zit en hoe ik dat frame dan vast moet zetten.

len_tour:
Mijn oplossing voor el cheapo koffers.  Ik heb ooit mijn tassen geruild tegen een oud Krauser koffersetje. Vroeger zat hetzelfde frame op verschillende fietsen en was het bevestigingsmateriaal type-afhankelijk. Nu is vaak het hele frame type-afhankelijk. Dus mijn oplossing in plaatjes. Alles zit vast op al bestaande bouten dus geen geboor in het frame.

Ter herkenning van het type koffers



Bevestiging 1 Een gelast stuk strip, eigenlijk een U van stevig ijzer 50mm dik


CV-buis naar de voetsteun gewoon bij de bouwmarkt gekocht en de eindjes platgemaakt in de bankschroef, gaatje boren, een beetje buigen en klaar



Ook weer verwarmingsbuis maar dan met een buigijzer tot een U gemaakt en achter vast gezet. Een hoop koffersets hebben een beugel van de ene kant naar de andere kant van de fiets, tussen de twee rekjes en dat zit dan vast aan het spatbord maar dit leek mij steviger.


De krauser rekjes en koffers kosten op MP bijna niks in vergelijking met andere setjes je moet er alleen geen probleem me hebben dat het er een beetje gek uitziet en het is een middagje werk.

Groeten,
Lennert

arne:
Bedankt Lennert. Dat is inderdaad wel een idee. Ik moet dan alleen nog eens gaan kijken hoe het baggagerekje bij mij vast zit. De voorste van de twee bouten is verzonken met de buitenkant in het achterste gat lijkt wel iets te zitten, maar het heeft geen kop aan de buitenkant oid. Klinkt dat voor iemand bekend? Ik schiet straks misschien nog wel even een foto.

EelkoL:
Dat klinkt wel bekend, zit een bout in, van binnenuit.

Afgelopen weekeinde een kofferrek op mijn '99 Transalp gemonteerd, de voorste bout was een imbus, van buiten erin gedraaid, moer aan de binnenkant.
Achterste bout was een bout van binnen, net zo kort dat hij net niet door het deel met schroefdraad heen zat.
Beide vervangen door langere bouten met moeren met plastic tegen het losdraaien. Hoe heten die dingen eigenlijk?

EelkoL:
En trouwens, die bout van binnen kan je gewoon bij hoor, binnenkant spatbord ('wielkast' als dat het duidelijker maakt)

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie
Mobile View